17 вересня 2017 р.

«Веселі перегони» - вибухове дитяче свято!

Справжнє спортивне свято для наймолодшої категорії мешканців міста відбулось у неділю, 17 вересня, – вже вдруге у Новодністровську стартували дитячі велозмагання «Веселі перегони».
Організатор заходу – Новодністровський міський центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх», який таким чином долучився до святкування Дня фізичної культури та спорту України, завершивши низку спортивних заходів у рамках «Олімпійського тижня», що протягом 10–17 вересня відбувався у місті.
Велоспорт – один із перспективних напрямків розвитку спортивного руху, що активно розвивається упродовж останніх років.
Цьогорічні «Веселі перегони» об’єднали рекордну кількість учасників – майже 50 осіб, а найменшому зі спортсменів виповнилось усього лише 1,5 рочки.
Змагання тривали на Алеї ветеранів, тож у завдання учасників входило об'їхати маршрут навколо клумб, повернути навпроти Стели визволителям та фінішувати поруч зі флагштоком.
Усі учасники були розподілені за віковими групами: 1,5–3 роки, 4–5, 6–8 років та 9–12. Основний засіб руху – велосипед, але обмежень не було, тож у перегонах також взяли участь юні спортсмени на самокатах, роликах, дитячих мотоциклах та машинках.
Окрім заїздів, дітки мали змогу помалювати на асфальті та пограти у спортивні ігри. Завершивши, усі учасники отримали заохочувальні призи від НМЦ ФЗН «Спорт для всіх» – вимпел змагань та солодкий приз. Переможці у категоріях, до всього, були нагороджені медалями, які для багатьох – перші у їхньому житті!
Не обійшлось без казусів, адже через велику навантаженість виникла деяка плутанина у результатах, але це – лише виняток. Головне – загальна атмосфера радості та здорового азарту, яка панувала на «Веселих перегонах»! Спільна мета і батьків, і організаторів – долучати діток до здорового та активного способу життя, прищеплювати змалечку їм любов до спорту і тоді, у дорослому віці, вони зможуть робити свідомий вибір на користь здоров'я!
Від імені Міського центру «Спорт для всіх» хочеться подякувати усім, хто долучився до організації такого чудового свята, та особливо – волонтерам, які допомогли реалізувати такий масштабний проект: Олександру Сапожнику, Марині та Дарині Мулярам, Роману Шундрію та Наталії Гудимі!

Об’єднуймо свої зусилля та здійснюймо мрії дітей!
Фото: Ольга Кучурко







 
 











Немає коментарів: