9 травня 2018 р.

Шахісти міста змагались за звання найкращих



У святковий день 9 травня відбувся відкритий турнір із шахів серед дорослих та дітей з нагоди відзначення Дня перемоги.
            Змагання відбувалися у трьох окремих категоріях: серед чоловіків, жінок та дітей. Загалом участь взяло 18 шахістів, що є рекордною кількістю за останній період. Також, уперше за багато років, окремо відбувся жіночий залік.
Перед початком змагань організатори – Новодністровський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» – звернулись до присутніх із привітальним словом. Зазначимо, що у турнірі взяли двоє учасників, які мають статус «Дитина війни» – Валентина Федорівна Романішина та Євген Тимофійович Аніщенко.
Після емоційних шахових баталій найпершими визначилися переможці у дитячій категорії: І місце у шахах (уже третій раз поспіль) посів наймолодший учасник турніру Володимир Турчин, ІІ виборов Владислав Данилюк і ІІІ розділили між собою Олександр Ткаченко та Артем Басараб.
Не менш напруженими видалися і змагання серед представниць жіночої статі. Після того, як були зіграні усі партії, виявилося, що одразу три учасниці набрали однакову кількість очок! За правилами у інші дні довелося б розігрувати додаткові партії, але на честь свята було вирішено розподілити бажане І місце серед усіх трьох фіналісток. Тож вітаємо з перемогою Галину Мальцеву, Дарину Унгурян та Роксолану Студену!
Змагання серед чоловіків було вирішено поділити на два ігрових дні, тож переможці у цій категорії визначилися вже у неділю, 13 травня. За умовами положення, при рівній кількість очок перевага надається тому, хто грав чорними, що і стало визначальним фактором у боротьбі за І місце. Результати такі: І місце – Михайло Васютинський, ІІ – Володимир Мигаленюк, ІІІ – Микола Маковійчук.
            Усі переможці отримали грамоти, медалі та чудові призи від міського центру «Спорт для всіх».