27 березня 2016 р.

Перемога Новодністровських шахістів на чемпіонаті району

У неділю 27 березня команда новодністровських шахістів відвідала місто Сокиряни, де взяла участь у першості району з шахів та шашок.
Організатором змагань виступило Сокирянське районне фізкультурно-спортивне товариство "Колос" на чолі з Василем Богачуком. Організаторську та матеріальну сторону участі наших спортсменів взяв на себе міський центр "Спорт для всіх" (відділ Гуманітарної політики НМР).

Формат змагань "2+1", тобто два чоловіки та одна жінка окремо у категоріях шахи та шашки. Попередньо для участі у змаганнях зголосилося більше 12 команд, але саме у день змагань явка виявилась значно нижчою, тож змагання виявилися не дуже чисельними. Але як би то не було - перемагає найсильніший! Тож наші спортсмени вкотре підтвердили "шаховий статус" Новодністровська, та привезли золотий кубок за безкомпромісну перемогу - 1 місце у заліку з шахів. 
Результат з шашок став трохи нижчим - новодністровці вибороли загальнокомандне 3 місце у цьому виді. Але варто зазначити, що саме новодністровчанка Дар’я Унгурян (працівниця Дністровської ГЕС-1) виборола 1 місце серед жінок у замаганнях і з шашок, і з шахів.
Вітаємо поіменно новодністровських спортсменів:
- Віктор Березовський - І місце шахи;
- Володимир Мигаленюк - І місце шахи;
- Дар’я Унгурян - І місце шахи, І місце шашки;
- Михайло Васютинський - ІІІ місце шашки;
- Микола Маковійчук - ІІІ місце шашки.
Тож усі спортсмени поверталися додому задоволені - з медалями та грамотами. Сподобався їм і теплий прийом сокирянців, які проводили змагання у ошатній та чудово облаштованій залі територіального центру. "У такому чудовому приміщенні зовсім по іншому себе відчуваєш, хочеться грати!" - таке враження наших спортсменів. Тож будемо сподіватися, що і Новодністровськ найближчим часом зможе приймати у себе змагання такого рівня і у настільки комфортних умовах.
У подальших планах наших спортсменів - участь у обласному чемпіонаті, де новодністровці будуть захищати честь усього району! Побажаємо їм успіху!