2 грудня 2017 р.

Збірна юнаків Новодністровської ДЮСШ успішно стартувала у Чемпіонаті України з футзалу!

Наприкінці листопада 2017 року розпочався Чемпіонат України з футзалу серед юнацьких команд, який традиційно проводить Асоціація футзалу України.
  Завдяки ініціативі та зусиллям Новодністровської ДЮСШ та, зокрема, її директора Віталія Маркітана, вперше за багато років збірна команда Новодністровських юнаків 2005–2007 років народження взяла участь у цьому чемпіонаті. 2 грудня відбулась перша гра туру, у якій новодністровський «Дністер» зійшовся з Дунаєвецькою ДЮСШ (Хмельницька область) та переміг із рахунком 3:2!
  На третій хвилині матчу у ворота суперників перший гол забив Артем Мельник, на сьомій хвилині закріпив результат – Данил Бурлака.
 І останній, третій, гол вже у другому таймі у ворота дунаївчан загнав Артем Присакар. Також окремо хочеться відзначити майстерність воротаря Даніїла Ліпінського, який відбив від воріт новодністровців чималу кількість складних м’ячів.
Ми зустрілись із директором спортшколи, аби розпитати про деталі участі новодністровців у Чемпіонаті України.
Далі – пряма мова Віталія Петровича: «Чемпіонат України з футзалу – це дуже відповідальна та знакова подія, і довгий час нам не вдавалося взяти у ньому участь через низку причин, зокрема матеріального характеру. Проте остаточне рішення наважитися та подати заявку на Чемпіонат прийшло після успішної гри збірної Новодністровської ДЮСШ на Всеукраїнському турнірі з футзалу, де вони продемонстрували високий клас гри та здобули 2 місце серед 4 команд, які брали участь у минулорічному Чемпіонаті України, і це стало стимулом діяти в напрямку пошуку шляхів фінансування .