8 травня 2017 р.

Приємний та несподіваний подарунок міському центру «Спорт для всіх» від Національного олімпійського комітету

У кожної людини, у кожної професії є свої орієнтири та еталони, на кого рівняються, до чого прагнуть. Для мене, як працівника сфери спорту, таким взірцем є Національний олімпійський комітет, адже це структура, яка організовує, керує, створює можливості для розвитку професійного спорту цілої держави. НОК – це колиска та альма матер усіх олімпійських чемпіонів.

Чи варто пояснювати, якою шаною користуються олімпійські чемпіони, та навіть ті спортсмени, яким просто за їх життя випала можливість взяти участь у олімпійських іграх, адже олімпійське гасло: «Головне не перемога, а участь».

Ця вся передісторія для того, щоб були зрозумілі мої відчуття, коли довелося поспілкуватися з людьми, які працюють у структурі Національного олімпійського комітету у Києві.

Моє знайомство почалося з того, що я стала стежити за подіями офіційної сторінки організації НОК у Фейсбуці:  «НОК України і Олімпійська команда».
 До слова – дуже раджу усім підписатися на цю спільноту. Адміністратори справжні молодці – щоденно викладають свіжу інформацію про події спорту, спортсменів збірної, переможців змагань та просто цікаву інформацію. Також спільнота НОК регулярно проводить різноманітні конкурси для підписників своєї сторінки.

 У березні місяці я взяла участь у деяких конкурсах, у одному з них навіть перемогла. Це був конкурс на краще запитання біатлоністці, олімпійській чемпіонці Олені Підгрушній, яка за версією НОК була визнана кращою спортсменкою місяця. Кого цікавить текст запитання та відповідь чемпіонки, можете поцікавитися на сторінці міського центру «Спорт для всіх».

Тоді за перемогу призом став вимпел з автографом Олени та сувенірна продукція з емблемою НОК – футболка та кепка. У квітні місяці випала нагода особисто завітати у офіс Національного олімпійського комітету та забрати подарунок, а також потрапити на невеличку екскурсію та побачити олімпійські медалі та історичні експонати з олімпіад різних років.

Ще одним неочікуваним сюрпризом став новий подарунок від НОК, який надійшов до міського центру «Спорт для всіх» минулого тижня.

 Як повідомив адміністратор групи «НОК України і Олімпійська команда» Микола Ясинський: «За підсумками конкурсів, які ми проводили в нашій групі, було вирішено подарувати Вам пам'ятний сувенір - журнал про Всеукраїнську урочисту церемонію "Герої спортивного року - 2016" з автографами наших олімпійців. Вітаємо!».

Окрім журналу у подарунок міському центру команда олімпійського комітету надіслала сувеніри з символікою – блокнот, ручку та значок.

Свої автографи у журналі залишили відомі українські спортсмени:
- Жан Беленюк - олімпійській чемпіон з греко-римської боротьби;
- Олег Верняєв - кращий спортсмен 2016 року, олімпійській чемпіон зі спортивної гімнастики;
- Юрій Чебан (переможець у номінації «Народний вибір»), Тарас Міщук та Дмитро Янчук – олімпійські чемпіони з веслування на каное;
- Ольга Харлан – краща спортсменка 2016 року, олімпійська чемпіонка з фехтування на шаблях;
- Анна Музичук – переможиця у номінації «Разом з олімпійцями (неолімпійські види спорту)», чемпіонка світу з шахів;
- Олександр Абраменко – чемпіон з фрістайлу;
- Сергій Семенов – чемпіон з біатлону.

Такі приємні несподіванки додають натхнення та наснаги до роботи, щоб розвивати спортивний рух у нашому місті. Усіх охочих запрошуємо відвідати центр «Спорт для всіх» та переглянути спортивні сувеніри.