26 грудня 2015 р.

Відкритий турнір із футзалу «Кубок Дністра»

У суботу, 26 грудня, відбувся відкритий турнір із футзалу «Кубок Дністра». Ці змагання були незвичними, позаяк новодністровський спорткомплекс приймав під своїм дахом футбольних легенд – ветеранів Чернівецької команди «Буковина». Вони завітали своїм «зоряним» складом, адже у змаганнях взяли участь футболісти, які є лідерами за кількістю зіграних ігор за основний склад команди: Юрій Гий (508 матчів), Віктор Мглинець (395), Вік-тор Олійник (381), Дмитро Білоус (366 матчів).
Ініціатором зустрічі став міський голова Анатолій Болдашев, котрий запросив на змагання з нагоди Дня енергетика добре знайомі команди «динозаврів» футболу. Окрім «Буковини», до нас завітали славетні ветерани з Берегомету. Честь Новодністровська у символічному ветеранському турнірі захищала команда «Енергія», утворена з місцевих ветеранів футболу.
На запрошення взяти участь у турнірі також відгукнулося багато інших команд. Фактично змагання поділилися на два окремих турніри: ветеранський та молодіжний. У першому між собою змагалися ветерани «Буковини», Берегомету та Новодністровська. У молодіжному турнірі грали команди Чернівців, Сокирян, Вітрянки, Василівців та Новодністровська. Загалом у змаганнях взяло участь 10 команд та більше 80 футболістів.
Урочисту частину змагань відкривав особисто міський голова. Анатолій Іванович привітав команди та пообіцяв, що спорт у Новодністровську розвиватиметься швидкими темпами! Окрім спортивної частини, була і розважальна – для усіх присутніх виступили танцювальні колективи. Першими музичний номер продемонстрували дівчатка танцювального гуртка Будинку дитячої творчості (керівник Олена Скутельник). Згодом синхронним музичним виступом публіку потішили дівчата групи підтримки від ЗНЗ ІІ-ІІІ ступенів. Дякуємо їм за позитивні емоції!
Для усіх охочих був проведений конкурс «Забий м’яч із центра поля», у якому переміг Віктор Олійник з Чернівців. До речі, саме він є лідером за кількістю забитих м’ячів у складі «Буковини» – 142 голи, що ще раз засвідчує: досвід – велика сила!
Місця у змаганнях розподілилися таким чином. Ветерани: І місце – Чернівці, ІІ – Берегомет, ІІІ – Новодністровськ. Молодіжний турнір: І місце – «Корчма» Чернівці, ІІ – «Тірас» Новодністровськ, ІІІ – ФК Вітрянка.
Увага: цікавий факт – найбільшу кількість м’ячів забила команда Вітрянки, яка усі 5 зустрічей завершила з 5 забитими голами у кожній грі.
Турнір виявився дуже насиченим! За день було зіграно 15 зустрічей по два тайми. Регламент однієї гри – 12 хвилин, тож чистий ігровий час склав більше 6 годин! Саме тому завершилися змагання тільки близько 21 вечора. Переможці отримали почесні грамоти та кубки від організаторів змагань – МЦ ФЗН «Спорт для всіх» та відділу гуманітарної політики НМР. Окрема подяка – Новодністровському ОКЗ «ДЮСШ у м. Новодністровську» та особисто директору Віталію Маркітану за надане приміщення спортивного комплексу.
До слова, 9 січня планується ще один турнір з міні-футболу, на участь у якому вже зголосилися 12 команд району. Приходьте та підтримайте новодністровські команди!