1 листопада 2017 р.

Відродження новодністровського футболу

Футбол – найпопулярніший та наймасовіший вид спорту у світі, не винятком у цій статистиці є і Новодністровськ. У футбольній історії нашого міста багато визначних досягнень, проте, як і все у житті, новодністровський футбольний рух то набирає обертів, то занепадає. І якщо у дитячому футболі все більш-менш стабільно – відділення футболу у новодністровській ДЮСШ й надалі виховує молоді таланти, то у дорослому футболі все складніше. Тривалий час повноцінної команди міста просто не існувало.
Та у 2017 році розпочався новий виток футбольної історії міста. Зусиллями міського голови Анатолія Болдашева та спортивних активістів була розроблена і затверджена «Міська цільова програма розвитку футболу на 2017–2018 роки», яка передбачає виділення значних коштів на розвиток наймасовішого виду спорту у світі.
За сприяння любителів була відновлена міська федерація футболу та зібрана команда міста, яка відтепер представлятиме Новодністровськ на рейтингових змаганнях. На сьогодні відбувається активна фаза підготовки до футзального сезону, а спортсмени збираються на тренування майже щодня.
Зусиллями влади, за кошти профільного структурного підрозділу – відділу молоді та спорту закуплено комплект якісних футзальних м’ячів фірми «SELECT», які були урочисто вручені під час «Кубку мера». Наразі командою опікуються Олександр Богачук та Василь Шевчук, за підтримки голови міської федерації футболу Романа Шундрія.
У новодністровської команди амбітні плани – участь у ІІ лізі України з футзалу, ігри якої розпочинаються вже у грудні. Рівень команд у цьому чемпіонаті надзвичайно високий, тож до тренувань підійшли дуже серйозно. Так у рамках підготовки до Чемпіонату України у четвер, 2 листопада, відбулась товариська зустріч з футзалу з командою Агробізнес (м.Нова Ушиця). Перший тайм було зіграно з рахунком 3:3, та вже у другому новодністровці зібралися і забили ще 4 голи, завершивши гру з сумарним результатом 7:3 на нашу користь!
Наприкінці грудня у Новодністровську має відбутись традиційний, тепер уже  міжнародний, «Кубок енергетика» з футзалу, участь в якому свою згоду вже надали футзальні команди країн Румунії та Молдови. Через велику кількість команд, організатори планують проводити турнір у два дні. А вже 26 листопада буде проведений міжобласний  ветеранський турнір пам’яті Ігоря Ібрагімова.
Окрім цього, за підтримки компанії «Віза Центр» (директор Денис Маслюк) організаторами планується заснувати власний повноцінний чемпіонат міста «Відкрита першість м.Новодністровськ – “Ліга Віза Центр”», у якому зможуть взяти участь усі бажаючі футзальні команди нашого краю.
Вітаємо футболістів і бажаємо їм спортивних перемог та успіхів у починаннях! Місто підтримує та вболіває! 

Репортаж Ірини Шундрій