23 лютого 2018 р.

Новодністровські школярі взяли участь у Всеукраїнських змаганнях «Спортивна зима»

З 20 по 22 лютого на території гірськолижного комплексу «Сонячна долина» (с. Бояни Новоселицького району) відбувся фінал Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих заходів «Спортивна зима 2018», участь у яких взяло дві команди новодністровських школярів. Організатором заходу виступив Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Для участі у цих змаганнях з’їхалися кращі команди з 13-ти областей України: Вінницької, Донецької, Житомирської, Івано-Франківської, Запорізької, Кіровоградської, Львівської, Одеської, Полтавської, Тернопільської, Хмельницької та Чернігівської. Чернівецьку область представляло одразу три команди, дві з яких – Новодністровські. Організатором участі та виїзду на змагання міської команди виступив Новодністровський МЦ ФЗН «Спорт для всіх».

Склад команди – по два хлопчика і дві дівчини віком від 9 до 15 років.

На церемонії урочистого відкриття були присутні почесні гості, серед яких – і директор Всеукраїнського центру ФЗН «Спорт для всіх» Тарас Заруда. Під час своєї промови до учасників він зауважив, що саме розвиток масового спорту є тією рушійною силою, яка спроможна змінювати суспільство на краще. Також усі команди робили свою міні-презентацію у віршованій формі. Новодністровці викликали овації своїм гаслом: «Спритні, сильні, гарні друзі, буковинці – самі дужі!»

У період проведення «Спортивної зими» з командами працювали професійні інструктори гірськолижного спорту зі спортивно-туристичного клубу «Буковина-Х-тур», які навчили діток впевнено стояти на лижах та долати перешкоди на шляху. У другий день заходу вони вже змагалися у лижному слаломі (треба було за найменший час об’їхати 12 перепон). І хоч багато хто з діток уперше став на лижі лише у попередній день, проте це не завадило їм показати чудовий результат подолання траси.

21 лютого команди змагалися між собою у турнірі з боулінгу, що теж дуже сподобалося дітям, адже багато з них грали у цю цікаву гру вперше.

За підсумком двох заліків перемогу отримала команда тернополян. Чернівецька область посіла ІІ місце, розділивши його з командами Кіровоградської, Полтавської та Хмельницької областей. На ІІІ опинились львів’яни та спортсмени із Запоріжжя.
Та головним досягненням участі є не стільки зайняте місце, як можливість провести активно дозвілля у колі однодумців з усієї України!