13 серпня 2018 р.

Новодністровські школярі вибороли призове місце у міжнародній національно-патріотичній акції «Нащадки вільних»

І знову команда новодністровських школярів «Дністровські гайдамаки» здобула визначну перемогу для нашого міста, вже на міжнародному рівні! Учні ЗОШ ІІ–ІІІ ступенів повернулися з міста Скадовськ Херсонської області, де вибороли ІІІ місце, взявши участь у Міжнародній національно-патріотичній акції «Нащадки Вільних» ім. Князя Костянтина Острозького. У заході, який відбувся із 13 по 19 серпня на базі оздоровчого табору ім. Ю. Гагаріна ЗСУ, взяло участь 110 осіб із різних регіонів України, Литви та Молдови.
«Нащадки вільних/Descendants of the free» — міжнародні патріотичні змагання, які навчають молодь захищати незалежність та територіальну цілісність Батьківщини, а також зміцнюють міжрегіональні та міжнародні зв’язки і дружбу серед молоді.
Як ми розповідали раніше, у липні 2018 року «Дністровські гайдамаки» вже брали участь у Всеукраїнському етапі цих змагань та увійшли до п’ятірки кращих серед 12 команд з усієї України, що дало їм можливість випробувати себе на Міжнародному етапі.
Організатори акції – Міністерство молоді та спорту України та Департамент освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації спільно з ГО «Український Легіон» та ГО «Юнацький корпус».