14 січня 2019 р.

Відбувся благодійний турнір пам’яті футболіста Романа Осовича


У неділю, 13 січня, у Новодністровську вже вчетверте відбувся відкритий благодійний турнір з футзалу пам’яті Романа Осовича. Ці змагання - данина пам’яті футболісту, який передчасно залишив цей світ у 2014 році. За життя Роман активно займався футболом тож встиг пограти у складі багатьох команд району, а тому на запрошення взяти участь у змаганнях охоче відгукнулося багато футбольних колективів.
Організаторами турніру виступила ГСО «Новодністровська міська федерація футболу», за сприяння відділу молоді та спорту НМР та підтримці НМЦ ФЗН «Спорт для всіх».
Під час церемонії відкриття слово взяв голова федерації футболу, депутат Новодністровської міської ради – Роман Шундрій, який розповів про мету змагань – провести турнір на згадку про друга-спортсмена. Він надав слово батькові Романа Осовича – Миколі Васильовичу, який подякував усім друзям сина та розповів, що дуже зворушений усім що відбувається. Усі команди, що брали участь у турнірі, формували благодійний внесок (4500 грн), який передали батькові для маленької дочки Романа. Також усі присутні вшанували пам’ять загиблого гравця хвилиною мовчання.
Після урочистого відкриття розпочалася спортивна частина. Загалом у турнірі взяло участь 9 команд із Братанівки (з відки родом Роман Осович, та у якій грає його брат Олександр), Шишківців, Шебутинців, Вітрянки, Сокирян, Ожева, Василівки та Новодністровська.

У місті відбулись заходи у рамках всеукраїнської акції "Спортивна зима"


 Гарний настрій та сміх – головні супутники дитячих спортивно-масових заходів! А враховуючи те, що подія відбувалася на свіжому повітрі чудової зимової днини, дитячим веселощам не було меж.

Саме так 13 січня проходив захід «Спортивна зима», який об’єднав більш ніж півсотні новодністровських дітлахів різного віку. Організатор – міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», за підтримки ГО «Фізкультурно-спортивний клуб Новодністровськ».
«Спортивна зима» - цикл всеукраїнських спортивно-масових заходів, що традиційно стартують по всій країні у зимовий період. Мета - провести активно дозвілля на свіжому морозному повітрі з користю для здоров’я, а також нагадати що і у холодну пору року є безліч цікавих вуличних розваг.
Учасники заходу були розподілені на дві команди і змагалися між собою у запальних спортивних естафетах та конкурсах. Дітлахи вправлялися з ключками, ліпили на швидкість снігові кулі, випробовували себе на влучність та швидкість, а по завершенні отримали солодкі призи від ГО «ФСК Новодністровськ» та цікаві книжечки-розмальовки від новодністровського осередку «Самопомочі».
Організатори сподіваються, що за сприятливих погодних умов, наступний захід «Спортивної зими» буде включати цікаві конкурси зі сніговиками, фортецями зі снігу та боями сніжками. Слідкуйте за оголошеннями та долучайтеся до заходів!