18 червня 2018 р.

«Нащадки нації» – гордість міста!


Нещодавно команда школярів ЗОШ ІІ–ІІІ ступенів «Дністровські гайдамаки» повернулася з міста Очаків Миколаївської області, де взяла участь у Всеукраїнському вишколі «Нащадки Вільних ім. Князя Костянтина Острозького». Захід організувало Міністерство молоді та спорту України спільно з Миколаївською облдержадміністрацією та громадськими організаціями «Український Легіон» і «Юнацький корпус „Джура“».
Мета вишколу полягає у збільшенні чисельності молоді, готової до виконання обов'язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України.
Усього участь у заході взяло 12 команд з Чернівецької (м. Новодністровськ), Закарпатської, Миколаївської, Черкаської, Одеської, Хмельницької, Рівненської, Дніпропетровської та Київської областей. П’ять кращих команд, серед яких – і наші «Гайдамаки», зможуть взяти участь у Міжнародному етапі змагань «Нащадки вільних» за участю команд із країн євроатлантичного простору, що відбуватимуться у серпні на території Херсонської області.
З 18 по 23 червня молодь із різних регіонів України ознайомлювалась з базовими поняттями тактичної оборони та першочергових дій, освоювала основні психологічні прийоми поведінки у критичних ситуаціях, вчилась правильно оцінювати ситуацію в стресових обставинах на прикладі сучасних країн. Учасники засвоювали знання із цивільної та військової тактичної медицини, отримали інформацію про формування оборонної свідомості, а також ознайомлювались із правилами поводження зі зброєю.