23 травня 2016 р.

Перемога Новодністровських шахістів на області

У неділю 22 травня Новодністровські шахісти Володимир Мигаленюк, Віктор Березовський та Дар’я Унгурян взяли участь у чемпіонаті Чернівецької області з шахів. Змагання приходили у місті Кіцмань, де їх організовувало спортивне товариство "Колос".
Наші спортсмени на змаганнях представляли Сокирянське районне товариство "Колос" членом якої віднедавна є і Новодністровськ.
Усього у чемпіонаті взяло 10 команд з усіх районів області. Вони були розподілені на дві групи по 5 команд у кожній. У попередніх турах відбувалася зустріч зі спортсменами одного з населених пунктів: 2 чоловіки та 1 жінка. Перші 4 тури Новодністровці активно вигравали:
1 тур з рахунком 2-1 обіграли Хотин, у 2 турі з тим же рахунком 2-1 залишили позаду Герцу, у 3 турі 2-1 виграли Кіцмань, і на останок з вже традиційними 2-1 обіграли Віжницю, що забезпечило вихід до фіналу.
Проте у вирішальному турі наша команда поступилася Сторожинцю з рахунком 1-2 вже не на свою користь. Як зазначають наші шахісти, у фіналі суперникам несправедливо була віддана біла сторона, що можливо і зіграло свою вирішальну роль, адже для того щоб перемогти, нам достатньо було навіть однієї нічиєї.

Як би там не було, але ІІ місце на обласному чемпіонаті - це вагома перемога! Вітаємо наших спортсменів з чудовим результатом та бажаємо нових перемог!