9 грудня 2017 р.

Свято сили та спорту – відбулась традиційна спартакіада працівників філії «Дністровська ГЕС»

Уже традиціно, напередодні відзначення професіного свята – Дня енергетика України – профспілкова організація Дністровської ГЕС влаштувала спартакіаду серед працівників підприємства.
Цього року участь у ній взяли представники шести цехів, близько 80-ти учасників, які змагалися між собою у семи видах спорту: командні – футбол, волейбол, перетягування линви та індивідуальні – поштовх гирі (до та після 90 кг), настільний теніс, дартс та шахи. Приймала енергетиків у своїх залах Новодністровська гімназія.

В урочистій атмосфері відкрили змагання почесні гості та керівництво – голова Чернівецької обласної обєднаної профспілки працівників енергетиків Марія Омельчишина, голва профспілкової організації Дністровської ГЕС Георгій Карп. Безпосереднім проведенням змагань також опікувались: член профкому, відповідальний за сектор фізкультури – Василь Шундрій та головний суддя – Юрій Шевчук. Також традиційно допомогав у організації заходу Новодністровський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».
У рамках спартакіади, у боротьбі за призові місця, енергетики мали нагоду проявити свої найкращі здібності – силу, витривалість, спритність та влучність.
У настільному тенісі, як завжди, не було рівних досвідченому тенісисту Артуру Тодісієвичу. А от у шахах, дещо неочікувано, переможцем став начальник оперативної служби Анатолій Михайлик.
У поштовху гирі (категорія до 90 кг) кращим виявився ще один працівник оперативної служби – Ігор Івашко, який 50 разів підняв гирю вагою 24 кг. У ваговій категорії від 90 кг найбільшу кількість поштовхів гирі, 54 рази, здійснив працівник електро-машинного цеху Олександр Бербека.
Та особливо запеклими видались змагання з командних видів спорту – волейболу, футболу та перетягуванні линви, де збірні цехів ЕМЦ (електромашинний цех), ОС (оператвна служба) та ТД (транспортна дільниця) намагалися виривати пальму першості у постійного лідера – команди ВВО (відомча воєнізована охорона).

Зрештою за результатами змагань місця розподілилися так:
- волейбол: І – ВВО, ІІ – ЕМЦ , ІІІ – ТД ;
- футбол: І – ВВО, ІІ – ЕМЦ, ІІІ – ТД;
- линва: І – ВВО, ІІ – ОС , ІІІ – ЕМЦ;
- теніс: І – ЕМЦ, ІІ – ТД, ІІІ – ОС;
- шахи: І – ОС, ІІ – ТД, ІІІ – ЕМЦ;
- дартс: І – ВВО, ІІ – ОС, ІІІ – ЕМЦ;
- гиря до 90: І – ОС, ІІ – ВВО, ІІІ – ЕМЦ;
- гиря після 90: І – ЕМЦ, ІІ – ВВО, ІІІ – ОС.



У загальнокомандному заліку спартакіади, де підсумок відбувався за найменшою сумою очок, визначилися головні переможці:
- І місце – ВВО;
- ІІ місце – ЕМЦ;
- ІІІ місце – ОС;
- IV місце– ТД.

Попіклувавшись про своїх працівників, організатори підготували гарячі напої та перекуси, тож у перервах спортсмени мали змогу підкріпитися та зігрітися.
Як і завжди, профспілкова організація філії гідно нагородила усіх переможців грошовим заохоченням. Окрім того, команда воєнізованої охорони отримала головний трофей – перехідний кубок спартакіади.
Під час вручення нагород Георгій Карп закцентував увагу на тому, що у лютому 2018 року планується проведення Загальноукраїнської спартакіади енергетиків у Вишгороді, тож працівникам не має часу розслаблятися, натомість потрібно регулярно відвідувати спортивні зали для тренуванннь. Зрештою, саме у цьому і полягає головна мета щорічної спартакіади – залучення працівників до регулярних занять оздоровчою фізкультурою та спортом, що покращує загальний фізиний стан та зменшує кількість захворювань. Також варто відзначити, що такі заходи не тільки популяризують здоровий спосіб життя, але й згуртовують колективи.
Щиро вітаємо переможців та призерів спартакіади та бажаємо всім бути активними, здоровими та спортивними!
Репортаж Ірини Шундрій









Ще більше фотографій тут: https://photos.app.goo.gl/kQNOwIjf8Zqc9DHb2