16 вересня 2016 р.

Дитячі велозмагання "Веселі перегони"

Свідомі та активні  громадяни формують націю, та зрештою змінюють стан життя цілої країни. А що є одним з найважливіших чинників, який формує активну та ініціативну особистість? Саме спорт! Адже він є тим молотом, який своєю систематичною дією виковує людину з міццю духа.



Нещодавно у Новодністровську відбувся дитячий спортивний захід «Веселі перегони», під час якого діти усіх вікових категорій змогли взяти участь у заїздах на короткі дистанції.
Транспорт був представлений найрізноманітніший: самокати, дитячі мотоцикли, машинки-толокари та велосипеди самого різного розміру ту виду. Організатори (МЦ ФЗН «Спорт для всіх») навмисне не робили обмежень по засобу руху, щоб будь-яка дитина могла долучитися до заходу. Взагалі змагання зібрали не очікувано багато учасників – понад 40 дітлахів, проте ще більшою була група підтримки з числа батьків та друзів.
Поки учасники збирались та реєструвались, для усіх охочих відбувся конкурс малюнку на асфальті на тему «Транспорт та засоби руху». Діти зображували крейдою свої фантазії на вело-спортивну тематику, та по завершенні п’ятеро кращих було нагороджено альбомами для малювання.
Заїзди у змаганнях були розподілені по видам транспорту та по віковим категоріям. Найменшим спортсменам було лише по 2 рочки, а найстаршим – 13-ть, залежно від віку долали вони і відстань на дистанції. Місце було обране досить вдале – алея Ветеранів, архітектурні особливості якого дали змогу відокремити учасників заїзду від очикуючих своєї черги та глядачів, що є дуже важливим для уникнення аварійних ситуацій.
По завершенні заїздів переможці у категоріях отримали символічні медалі, проте найважливіше що зрештою абсолютно усі учасники отримали призи, що вкрай важливо у дитячих змаганнях.
По результатам заходу навіть важче відповісти, хто ж отримав більше задоволення – діти чи їх батьки, адже усі обличчя так щиро сяяли радістю. Загальною метою подібних заходів є те, щоб батьки частіше проводили дозвілля зі своїми дітьми у активний спосіб на відкритому повітрі, долучаючи їх до спорту. Адже саме це згуртовує членів родини, укріплює родинні зв’язки, та зрештою покращує здоров’я усіх її членів.


Взагалі, «Веселі перегони» - це вже третій за пів року велосипедний захід для дітей, які організував у нашому місті Центр «Спорт для всіх». Метою їх стало доручення молоді до активного способу життя та формування велоруху у Новодністровську. Важливо для цього робити такі заходи регулярно. Взагалі, на перспективу, було б чудово організувати Велоклуб у місті, члени якого б і опікувалися розвитком велосипедного руху у місті. Можна було б організовувати веломандрівки та цікаві етнографічні експедиції для вело-родин. Для активної молоді – веломарафони та квести на велосипедах. Для гостей міста – прокат велосипедів та екскурсійні маршрути. Все це є у далекоглядних планах Центру «Спорт для всіх», але не вистачає найголовнішого – волонтерів-активістів для втілення цих планів у життя. Тож якщо ви маєте бажання, час та натхнення – давайте гуртуватись.