3 грудня 2016 р.

Наймолодші новодністровські спортсмени успішно дебютували на змаганнях з Муей-тай

Дитяча група секції східних єдиноборств ФСК «Новодністровськ», яка функціонує у нашому місті з лютого, вперше виїхала на серйозні професійні змагання, які відбулися у місті Івано-Франківськ з 2 по 3 грудня 2016 р.
Відкритий Кубок міста з таїландського боксу Муей-Тай організувала Українська федерація одноіменного виду спорту при підтримці обласного відділення НОК України та департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківська. З’їхалося на змагання чимало команд з різних міст та областей України (Івано-Франківськ, Калуш, Надвірна, Львів, Самбір, Чернівці, Хмельницький та Новодністровськ).
Від нашого міста участь взяло 5 дітей віком від 7 до 12 років. Попри хвилювання перед дебютними поєдинками, юні спортсмени зуміли зібратися та вибороти призові місця:
-          Захарчук Святослав (7 р.)  - 1 місце (24 кг)
-          Левшуков Лев (7 р.) – 2  місце (28 кг)
-          Юрчак Ілля (10 р.) - 2 місце (30+ кг)
-          Марецький Максим (12 р.) - 3 місце (33)
-          Філіпович Михайло (12 р.) - 3 місце (39 кг)
Окрім цього новодністровці здобули 3-е загальнокомандне місце серед 12-ти команд! І це попри те, що усі спортсмени брали участь у змаганнях вперше.
Такому успіху наші спортсмени завдячені своєму тренеру Дмитру Тену, який сам вже багато років займається єдиноборствами, є КМС з тайського боксу та володіє коричневим поясом з карате. Другий тренер – Олександр Піжевський також доклав чимало зусиль для підготовки команди.
Дорога до Івано-Франківська не близька, до того ж потрібно було залишатися на ніч, а це все чималі кошти. Подяка усім спонсорам - організаціям та приватним особам, які допомогли вирішити матеріальну сторону питання. Посприяли у виїзді команди на змагання: Відділ гуманітарної політики (Людмила Пастушок), Новодністровська міська рада (Микола Козак),  ГО «ФСК Новодністровськ» (Ганна Піжевська), а також величезна подяка батьківському комітету, який взяв на себе левову частку по оплаті виїзду команди на змагання.
Перша проба була вдалою, тож побажаємо юним спортсменам не розслаблятися та готуватися до нових перемог.