1 липня 2017 р.

Працівники центру "Спорт для всіх" взяли участь у чемпіонаті України з веслування на човнах "дракон"

Із 30 червня по 2 липня у Києві відбувся чемпіонат України з веслування на човнах «Дракон» серед дорослих. Цьогоріч, уперше за всю історію цього виду спорту в Україні, у змаганнях взяла участь команда Чернівецької області, яку представляли спортсмени-аматори міста Новодністровськ.

Окрім нашої, у змаганнях взяли участь більше 20 команд із 12 областей України: Київської, Львівської, Полтавської, Житомирської, Черкаської, Одеської, Дніпропетровської, Волинської, Харківської, Рівненської та Чернігівської.
 Враховуючи, що склад кожної команди налічує 28 осіб (20 веслярів, 4 змінні веслярі, 1 барабанщик, 1 стерновий, 1 тренер, 1 представник), загальна чисельність спортсменів на змаганнях перевалила за декілька сотень. Перегони проводились на дистанціях 200, 500 та 2000 метрів.

Такий масовий захід приймав у себе на території водно-спортивний клуб «Зеніт», що розташований на Трухановому острові.
Керівництво проведенням змагань здійснювали Міністерство молоді та спорту та Федерація України з веслування на човнах «Дракон». Безпосереднє проведення чемпіонату покладалося на управління молоді та спорту Київської міської державної адміністрації.

Рівень цих масштабних змагань – надзвичайно високий. Це засвідчила присутність на урочистому відкритті високопосадовців державного рівня – Міністра молоді та спорту Ігоря Жданов, заступника Міністра освіти Романа Герби та першого заступника Генерального прокурора України Дмитра Сторожука.

Веслування на човнах «дракон» – це видовищний, цікавий вид спорту, який активно розвивається в Україні. Деякі команди вже багато років поспіль тренуються та виступають на змаганнях різного рівня, зокрема і міжнародних. А тепер уявіть, що у Новодністровську драгонбот був вперше спущений на воду лише 7 травня, а ще через деякий час почався збір команди для участі у чемпіонаті. Тренування на Дністрі відбувалися у короткому човні на 10 веслярів, а на Дніпрі – удвічі більшому – на 20 осіб, а це зовсім інші динаміка та робота!