22 жовтня 2017 р.

У Новодністровську відбулись змагання з футзалу "КУБОК МЕРА" у рамках "Днів Словаччини у Новодністровську"

У неділю 22 жовтня у приміщенні Спортивного комплексу ОКЗ «ДЮСШ у місті Новодністровськ» відбувся турнір з футзалу «Кубок мера», приурочений «Дням Словаччини у Новодністровьску».
Головним ініціатором заходу став міський голова Анатолій Болдашев, організаторами - Олександр Богачук, Відділ молоді та спорту Новодністровської міської ради, МЦ ФЗН «Спорт для всіх» та Новодністровська міська федерація футболу. Ведучою відкриття стала начальник відділу молоді та спорту - Тетяна Зубець.
Взяти участь у змаганнях зголосилося 5 команд: ФСК «Новодністровськ», «СОЮЗ» м.Сокиряни, ФК «Ожеве», МК «РЕМ» Муровані Курилівці та Вашківецька ОТГ.
Взагалі, у задумах організаторів зробити турнір міжнародним, тож у наступному році взяти участь планують команди зі Словаччини та Польщі. Саме про це розповідав на відкритті змагань мер Анатолій Болдашев. Також він поінформував про плани та конкретні дії у напрямку розвитку футбольного руху у Новодністровську. Приємною місією стало вручення новодністровським футболістам комплекту якісних м’ячів фірми “SELECT” які було закуплено за кошти новодністровської міської ради, підтримуючи таким чином розвиток міської футбольної команди. Ще один м'яч був подарований відділенню футболу новодністровської ДЮСШ, який отримав тренер закладу Василь Шевчук.
Також на відкритті виступив голова Федерації футболу міста Новодністровськ Роман Шундрій, який у свою чергу зазначив про позитивні зрушення та успіхи новодністровських футболістів. Так вперше за багато років наші школярі взяли участь у дитячій футбольній лізі, а доросла команда заявилася на участь у другій лізі.
Турнір розпочався першою грою новодністровців проти футболістів Ожевого, у якій вони переможно зіграли з рахунком 3:0. Далі було дві поразки, і вже у останньому матчі проти команди Вашківецької ОТГ наші футболісти зуміли зібратися, та вибороти перемогу з рахунком 3:1. За результатом усіх ігор перше місце посіла команда міста Сокиряни (9 очок), на другому та третьому місцях з однаковою сумою у 6 очок опинились команди Новодністровська та Мурованих Курилівців, і вже за результатом особистої зустрічі наша команда поступилась мурованокурилівчанам, посівши почесне третє призове місце.
На церемонію нагородження Анатолій Болдашев запросив футбольного  тренера, який протягом довгих років виховував численні покоління новодністровських футболістів - Володимира Мигаленюка. На жаль, через важку хворобу, останнім часом йому довелось відійти від тренувань, проте він і надалі продовжує вболівати усією душею за новодністровський футбол. Усі призери отримали кубки, медалі та грамоти, а головний переможець ще й грошову винагороду.
У номінації кращий гравець перемогу отримав сокирянець – Максим Коломієць, кращим воротарем став Олександр Швець з команди Ожевого.
На завершення Анатолій Іванович запросив усі команди на змагання «Кубок Енергетика», які традиційно мають відбутися у грудні цього року з нагоди професійного свята усіх енергетиків країни.
Вітаємо команди з перемогою та бажаємо професійного розвитку!
Також організатори висловлюють подяку спонсору змагань - Денису Маслюку та компанії “Віза центр” за надану матеріальну допомогу для організації турніру. Окрема вдячність ОКЗ «ДЮСШ у місті Новодністровськ» та директору Віталію Маркітану за гостинність та надане приміщення.

У Новодністровську з’явився новий універсальний вид спорту – петанк!

Петанк – гра надзвичайно популярна у Європі. Тільки у Франції, при чисельності населення 66 мільйонів, у петанк грають близько 17 мільйонів осіб. Мета цієї гри полягає у тому, що, стоячи в середині кола, потрібно кинути металеві кулі якомога ближче до маленької дерев'яної кулі (кошонету). За принципом вона чимось нагадує кьорлінг, але у петанк грають на твердому ґрунті або гравії (як виняток, на траві або піску). Також подібними до петанку є бочче і боулз. З 2017 року петанк офіційно визнаний олімпійським видом спорту та вперше буде представлений у програмі літньої олімпіади у Парижі у 2014 році.
В Україні клуби федерації петанку діють у Києві, Харкові, Львові, Ужгороді, Хмельницькому, Дніпропетровську, Херсоні, Житомирі, Черкасах та Тернополі. Також уроки фізичного виховання з петанку включені у шкільну спортивну програму.
У рамках «Днів Словаччини у Новодністровську» мешканцям міста був уперше презентований цей цікавий вид спорту. Навчали грі запрошені гості з Ужгороду – представники Федерації петанку України: діючий президент організації – Олександра Шевченко, почесний президент – Петро Гойс та чотириразовий чемпіон України Ігор Заславський. Протягом двох днів вони особисто проводили навчання для усіх охочих.
Так у п'ятницю, 20 жовтня, відбувся перший майстер-клас, який, до слова, викликав великий ажіотаж. Починаючі петанкісти – переважно школярі, хоча були представлені й інші вікові категорії новодністровців. А вже у суботу, 21 жовтня, відбувся перший у Новодністровську турнір із петанку. До слова, на території нашої області цей вид спорту ще не розвинутий, тож змагання були першими і в межах Чернівеччини.
Відбувалися ігри на стадіоні ЗНЗ ІІ–ІІІ ступенів, де попередньо був підготовлений майданчик для петанку. За це подяка – працівникам «Новодністровського житловика» та особисто його директору Анатолію Білоткачу, адже для цього був завезений та засипаний особливий вид гравію.
Опікувались турніром працівники міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» відділу молоді та спорту Новодністровської міської ради. Саме у рамках цієї організації буде розвиватись такий вид спорту та плануються проводитись тренування.
Загалом у турнірі взяли участь 10 осіб, хоча присутніх було значно більше. Четвірка фіналістів виглядає так: І місце – Іван Мафтуляк, ІІ – Нікіта Федишин, ІІІ – Руслан Волошин; IV – Даніїл Рябошапко.
Усі вони отримали грамоти, за І–ІІІ місця гравцям дістались медалі, а головному переможцю – ще й кубок від МЦ ФЗН «Спорт для всіх».