3 травня 2017 р.

Відбувся 3-ій етап найпопулярніших змагань з футболу «Шкіряний м’яч»

У суботу, 3 травня, у Новодністровську відбулися ігри 3-го Всеукраїнського (обласного зонального) турніру «Шкіряний м’яч». Змагання тривали на свіжому газоні стадіону ОКЗ «ДЮСШ у м. Новодністровськ».
«Шкіряний м’яч» – це найпопулярніші змагання з футболу серед школярів, які проводяться у трьох вікових групах: молодша – 11 років, середня – 12 років, старша – 13 років.
Схема проведення змагань: 1-ий етап – першості шкіл, 2-ий – районів, міст; 3-ій – обласні (міські) зональні змагання; 4-ий – обласні (міські) фінальні змагання; 5-ий – всеукраїнські зональні змагання; 6-ий етап – всеукраїнські фінальні змагання.
Історія турніру
Ці змагання мають піввікову історію і беруть початок із середини шістдесятих років минулого сторіччя. У далекому 1965 році в СРСР газетою «Комсомольська правда» був заснований Всесоюзний дитячий турнір з футболу на призи клубу «Шкіряний м’яч». За роки існування мільйони юних футболістів взяли участь у цих змаганнях, його школу пройшли багато наших відомих гравців. З розпадом СРСР для клубу настали нелегкі часи. З 1990 по 1997 роки турнір не проводився. Відродження змагань на Всеукраїнському рівні відбулось лише у 1998 році.