19 лютого 2017 р.

Традиційні змові змагання з шахів визначили найсильнішого гравця міста

У неділю 19 лютого у Новодністровську відбувся традиційний зимовий відкритий турнір з шахів. Також окремо мали змогу позмагатися між собою у шахах та шашках діти.

 Загалом у дорослій категорії участь взяло 9 спортсменів, кількість яких є досить традиційною для Новодністровська. Приблизно таким є число спортсменів, які регулярно відвідують тренування у шаховому клубі. Проте цього разу, впреше за довгий час, у турнірі взяли участь також представниці жіночої статі - Валентина Романішина та Галина Мальцева .

 Організував змагання Новодністровський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» (Відділу гуманітарної політики Новодністровської міської ради), у приміщенні якого і відбувався турнір.

 Змагання серед дітей відбулися, нажаль, з мінімальною кількістю гравців, чи т через непопулярність цього виду спорту серед юного покоління, чи то через недостатню поінформованість про захід.
Зрештою, визначилися два переможці:
1 місце у шахах – Артем Ткачук,
1 місце у шашках – Роман Фіголь.
Школярі отримали грамоти та заохочувальні призи.

У дорослій віковій категорії результати наступні:
1 місце посів Володимир Мигаленюк,
2 – Віктор Березовський,
3 – Михайло Васютинський.

Цього разу переможці, окрім грамот та головного кубку, отримали також призи – спортивний килимок, термо-кружку та складний стілець відповідно.

Окремим приємним сюрпризом став подарунок від вже традиційного спонсора спортивних заходів Центру «Спорт для всіх» - «Віза Центру». Вони подарували головному переможцю безкоштовне оформлення «Шопінг візи», та двом іншим переможцям 10% знижку на усі послуги «Віза центру». Також подяка за солодощі для учасників.

Подяка усім хто долучився до заходу, до наступних зустрічей у шахових баталіях.


Перемоги новодністровських боксерів

18 лютого у м. Чернівці відбувся відкритий ринг з кікбоксингу. Новодністровськ представляли вихованці тренера змішаних єдиноборств Руслана Івановича Сольського. Ілля Мікулінський у вазі 59 кг отримав дві перемоги достроково накаутом: у першому поєдинку першого раунду Ілля влучним прямим ударом правої руки завдав технічного накауту, і після підрахунку судді суперник відмовився продовжувати бій. Фінальний бій Іллі був ще вражаючим: після гонгу Ілля пішов в атаку і провів технічну серію ударів руками і ногами, після чого суперник упав на ринг і не піднявся до підрахунку судді. У результаті Ілля завоював І місце та медаль чемпіона з к-1.
Другий спортсмен Андрій Химич у вазі 81 кг виступав у категорії підгрупи «А», де змагались чемпіони-розрядники та кандидати в майстри спорту, – враховуючи те, що Андрій у минулому році був чемпіоном області з боксу. У цьому складному поєдинку, що тривав усі три раунди, Андрій поступився супернику з мінімальним розривом у три бали і зайняв третє місце. Тож надалі триватиме підготовка до змагань молодших спортсменів 8–10 років.
Спортсмени і їхній тренер висловлюють щиру вдячність за фінансову підтримку і довіру, розуміння і спортивну прихильність генеральному директору ТОВ «Мехтрансбуд» Василю Миколайовичу Лутчаку.