29 серпня 2012 р.

Заходи з нагоди святкування Дня Незалежності

Протягом чотирьох днів 23-26 серпня  міський центр фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх" провів ряд заходів, приурочених святкуванню Дня Незалежності України.

 Розпочалося святкування 23 серпня, у День Державного прапору України, зі святкового велопробігу. Після урочистого підняття синьо-жовтого стягу секретарем міської ради Лутчаком М.В., близько тридцяти любителів велоспорту проїхалися святковим ескортом навколо міста. Кожен учасник велопробігу отримав синьо-жовтий прапорець, якими забезпечив відділ гуманітарної політики НМР. Очолювали колону велосипедисти з великим державним прапором. Радісно було спостерігати, як розквітали у посмішках перехожі, які стали свідками святкового велопробігу. По завершенні велопробігу учасники отримали грамоти та правила дорожнього руху від спонсора Загороднюка В.

Хочеться відзначити, що ця гарна традиція була започаткована міським центром "Спорт для всіх" ще у 2010 році, і з того часу знайшла багато прихильників. Та цього року велопробіг не обмежився лише межами міста, а продовжився по маршруту через село Ломачинці до Гострої скали. Святкова процесія виїхала з Новодністровська у складі 16 чоловік, та дорогою у селі приєднувалися ще нові  патріоти-велосипедисти.

Святкування Дня Незалежності, 24 серпня, розпочалося на синтетичному майданчику ЗНЗ ІІ-ІІІ ступенів турніром з міні-футболу. Участь прийняли 5 команд, а переможцем стала команда «Ураган» з с. Вітрянка у складі: братів Герасимчуків А., О. та Р., Осовича Р. та Щасливого В.

Після футболу, у приміщенні ЗНЗ ІІ-ІІІ ступенів відбувся шаховий турнір. Змагання розтягнулися на два дні, другий тур відбувся 25 серпня. За результатом двох турів перемогу здобув Мигаленюк В., друге та третє місце посіли відповідно -  Константиннік В. та Васютинський М.

Наступним заходом став парад повітряних зміїв, зібравши любителів цікаво провести час. Адже усі бажаючі мали змогу зробити з матеріалів власного змія, та перевірити свої здібності у конструюванні. Нажаль, погодні умови були не дуже сприятливі для польотів. Сподіваємося, що наступного разу погода буде більш прихильна.

У суботу 25 серпня у спорткомплексі відбувся турнір з настільного тенісу. Перше місце здобув Тодосієвич А., друге – Бицюк Г., третє – Остафій Г.

І завершив цикл святкових спортивних заходів відкритий турнір з пляжного волейболу, якій проходив 26 серпня на міському пляжі. Усього взяли участь 9 команд, турнір проходив по олімпійській системі на вибування. В результаті запеклої боротьби, перемогу отримала команда «Кураж» (Якимчук В., Власюк С.), друге місце посіла команда «Енергія» (Бурлака В., Госик О.),  третє – команда «Вітязь» (Кардулян Т.,Заболотний Б.). Виносимо подяку приватному підприємцю Греку, за надані переможцям заохочуючі призи.

Підводячи підсумки чотириденного спортивного свята зауважимо, що у заходах прийняли участь близько 120 осіб, що свідчить про зростаючу популярність спорту серед населення. Усі переможці були відзначені грамотами від Новодністровської міської ради.