24 грудня 2017 р.

«Кубок енергетика» – спортивна гордість Новодністровська

23–24 грудня в ігровій залі спортивного комплексу ОКЗ «ДЮСШ м. Новодністровськ» відбулась головна футбольна подія року нашого краю –Міжнародний турнір із футзалу «Кубок енергетика–2017». Організатором заходу  виступила Новодністровська міська рада. Також традиційно, вже 3 рік поспіль, долучився до організації і Новодністровський МЦ ФЗН "Спорт для всіх"ю
Спонсорами турніру також стали Консорціум «НВО „Укргідроенергобуд“», «Віза Центр», ПП О. В. Мандебура, СК «Power energy», Буковинський ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Цього року вдалося покращити матеріально-технічне та організаційне забезпечення турніру. За сприяння філій «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» та «Дністровська ГЕС» ПрАТ «Укргідроенерго» відбувся обігрів ігрового залу. Крім цього, на період проведення турніру командам-учасницям було надано безкоштовне житло. 


Також коштами Новодністровської міської ради в ігровому залі спорткомплексу було закуплено та встановлено сучасне електронне табло, яке надало змаганням видовищності. Іще одним приємним нововведенням турніру стала організація пункту харчування, де усі охочі мали змогу підкріпитись чи взяти гарячий напій. Це було дуже зручно як для спортсменів, так і для глядачів. Напевно, це посприяло тому, що протягом змагань майже весь час трибуни були повні, що свідчить про загальну зацікавленість футболом у місті. І це незважаючи на те, що паралельно у цей час відбувалась масштабна міська подія – «Пісенний струм».
Відкрив змагання міський голова Новодністровська Анатолій Болдашев, який є головним ініціатором цих змагань. Він розповів про перспективи футбольного руху у місті та побажав спортивних перемог. 
Під час урочистого відкриття слово було надане тренеру команди «KELME» (Бричани, Молдова) - Валерію Анточь. Саме ця команда засвідчила міжнародний статус турніру.
У 2017 році у «Кубку енергетика» взяло участь десять команд з Чернівецької, Хмельницької, Вінницької областей та республіки Молдова. 
Вони були розподілені на 2 групи.
Група № 1 1. ФСК «Новодністровськ» 2. «KELME» (Бричани, Молдова) 3. «КОРСА» (м. Кельменці) 4. «Збірна України міських та сільських голів» 5. «Евертон» (м. Вінниця)
Група № 2 1. «Фортеця» (м. Кам’янець-Подільський) 2. ФК «Бершадь» 3. МК «РЕМ» (смт Муровані Курилівці) 4. МФК «Нова Ушиця» 5. «Союз» (Сокирянська ОТГ)
Хочеться відзначити, що рівень команд «Кубку енергетика–2017» був надзвичайно високим, тож легких перемог не було.
За підсумками ігор до півфінальної частини вийшли команди: ФСК «Новодністровськ» (12 очок), «Збірна України міських та сільських голів» (7 очок), ФК «Бершадь» (9 очок) та «Фортеця» (7 очок).
У грі за вихід до фіналу новодністровці зустрілися з командою Кам’янця-Подільського, завершивши матч із нічийним результатом 2:2, тож подальший результат вирішила серія пенальті. 
Нажаль, наша команда поступилася «Фортеці» з рахунком 3:4. Проте вже у наступній грі, за ІІІ місце, новодністровці впевнено перемогли «Збірну мерів» з результатом 6:3 на нашу користь.  
Не менш напруженою видалась боротьба за головний приз турніру. У фінальному матчі зійшлись досвідчені команди ФК Бершадь та «Фортеця», які були націлені на перемогу. 
Лідерство перехопила команда Кам’янця-Подільського, яка вела з рахунком 2:0. Проте футболісти Бершаді зуміли згуртуватися та забили зустрічний гол у ворота суперника. І коли вже, здавалося б, доля матчу була вирішена – за 6 секунд до кінця матчу вони зуміли забити другий гол. 
Тож і доля головного кубку вирішувалась пробиванням серії пенальті. Та, напевно, спортивна фортуна цього дня була на стороні Бершаді, адже за результатом пенальті з рахунком 4:3 вони стали переможцями турніру.
Загальний результат:
І місце – ФК «Бершадь»,
ІІ  місце – «Фортеця» (м. Кам’янець-Подільський),
ІІІ  місце – ФСК «Новодністровськ»,
ІV  місце – «Збірна України міських та сільських голів».
Усі призери отримали кубки, медалі та грошову винагороду. Окремо нагороджувались кращі гравці турнір:
 -          кращий бомбардир – Владислав Хамелюк (Фортеця);
  -          кращий гравець – Олег Білик (Фортеця);
-          кращий воротар – Денис Крупник (Бершадь).
Іще деяка цікава статистика турніру. За два ігрових дні було зіграно 20 матчів, час тайму складав 15 хвилин. Усього у цих іграх було забито 133 голів. Загальна кількість спортсменів - понад 100 осіб.
До слова, хочеться подякувати футболістам збірної Новодністровська, адже багато хто з них, аби підтримати рідну команду, приїхав з інших міст, областей та навіть країн! 
Дякуємо за самовіддачу та патріотизм!  Вітаємо усіх учасників Міжнародного турніру! Дійсно, «Кубок енергетика» – спортивна гордість Новодністровська!