10 червня 2018 р.

М’яч із автографом Андрія Шевченка та сертифікати на матч збірної України з футболу отримали новодністровці – у місті відбулося свято «Вірні збірній»

10 червня у Новодністровську вперше пройшло яскраве футбольне свято, організоване фан-рухом уболівальників Національної збірної команди з футболу «Вірні збірній» за підтримки Федерації футболу України. Спонсором заходу є Перша Приватна Броварня, координатором у Новодністровську виступив відділ молоді та спорту міської ради. За словами організаторів, свято футболу проводиться у 53 містах із 11 областей країни для об’єднання прихильників футболу довкола ідеї вболівання за національну збірну по всій державі.
Протягом трьох годин містяни мали можливість позмагатися у знаннях про улюблений мільйонами вид спорту та, власне, про історію збірної України. А також показати свою майстерність у володінні футбольним м’ячем поряд із командою професійних фрістайлерів. Діти охоче грали у настільний футбол, приставку Xbox та виходили у футбольний спаринг один на один. Були завдання і для слабкої статті, як от розфарбувати обличчя чоловікам-фанатам футболу. У останній момент з’ясувалось, що обіцяна організаторами зірка футболу за особистих обставин не зможе приїхати. Керівництво обласної федерації футболу порекомендувало для цієї ролі відомого новодністровського футболіста і тренера - Володимира Мигаленюка. Учасники свята охоче фотографувалися із нашою зіркою футболу та брали автографи.
Переможці та призери конкурсів отримали подарунки від організаторів та можливість залишити своє побажання на національному прапорі із надписом «Новодністровськ», який вирушить зі збірною на матч у місто Львів у вересні цього року. А переможець конкурсу на силу удару - Артем Войцеховський - отримав футбольний м’яч із підписом легенди українського футболу Андрія Шевченка.
Основної інтригою свята було, хто ж усіх зареєстрованих учасників виграє три головних призи - м’яч із підписом Андрія Шевченка та два сертифікати на поїздку у Чехію на матч збірної України у Лізі Націй. На заздрість чоловікам-уболівальникам фортуна усміхнулась двом чарівним мешканкам Новодністровська - Вероніці Москалюк та Віті Олійник. М’ячик виборов Роман Скрипнік.