8 липня 2018 р.

Олімпійський день та спортивні розваги до Дня міста

Традиційно, у другі вихідні липня, місто-енергетик Новодністровськ відзначає свій день народження, цього року ювілейний - 45-й. Протягом неділі, 8 липня, мешканці міста мали змогу долучитися до активної розважальної програми, яку спільно організували усі підрозділи Новодністровської міської ради.
Святкова програма Дня міста розпочалася о 12-й годині, коли, за планом, відбулось відкриття Олімпійського дня. Одразу на алеї містяни мали змогу випробувати себе у різних видах спорту, які були тут презентовані: веслування, художня гімнастика, баскетбол, футбол, петанк, дартс, а також естафети для діток.
Організатор спортивної програми – відділ молоді та спорту та НМЦ ФЗН "Спорт для всіх". Професійне свято усіх спортсменів відбувалося дещо раніше, але через несприятливі погодні умови довелося перенести заходи, тож вони чудово вписалися у загальну програму заходів до Дня міста.
Начальник відділу освіти Тетяна Зубець розповіла присутнім про історію Олімпійського дня та окреслила основні напрямки розвитку спортивної галузі нашого міста. Святкова програма розпочалася з виступу вихованок відділення гімнастики Новодністровської ДЮСШ, які виконали декілька спортивних композицій з елементами танцю. Їх тренер – Наталія Лінник – організувала для усіх присутніх танцювальний флеш-моб, та наголосила, що він чудово підійде, як елемент щоденної розминки.
Далі спортивну програму продовжили працівники міського центру «Спорт для всіх» (Ірина Шундрій та Ганна Піжевська), які влаштували для найменших відвідувачів свята спортивні естафети. Дітки залюбки стрибали та бігали, а по  завершенні отримали солодкі подаруночки.
Викликала ажіотаж та великий інтерес локація відділення веслування на байдарках та каное, яке було представлене найбільшою кількістю інвентарю: справжніми човнами (байдарка та каное) та тренажером, який дозволяє відпрацьовувати техніку у холодну пору року. Презентацію веслування робив директор спорт школи Віталій Маркітан, адже подружжя тренерів Осипенків у цей час перебувало на змаганнях. Роботу тренажеру демонстрував майстер спорту з веслування Сергій Бойчук.