3 травня 2017 р.

Відбувся 3-ій етап найпопулярніших змагань з футболу «Шкіряний м’яч»

У суботу, 3 травня, у Новодністровську відбулися ігри 3-го Всеукраїнського (обласного зонального) турніру «Шкіряний м’яч». Змагання тривали на свіжому газоні стадіону ОКЗ «ДЮСШ у м. Новодністровськ».
«Шкіряний м’яч» – це найпопулярніші змагання з футболу серед школярів, які проводяться у трьох вікових групах: молодша – 11 років, середня – 12 років, старша – 13 років.
Схема проведення змагань: 1-ий етап – першості шкіл, 2-ий – районів, міст; 3-ій – обласні (міські) зональні змагання; 4-ий – обласні (міські) фінальні змагання; 5-ий – всеукраїнські зональні змагання; 6-ий етап – всеукраїнські фінальні змагання.
Історія турніру
Ці змагання мають піввікову історію і беруть початок із середини шістдесятих років минулого сторіччя. У далекому 1965 році в СРСР газетою «Комсомольська правда» був заснований Всесоюзний дитячий турнір з футболу на призи клубу «Шкіряний м’яч». За роки існування мільйони юних футболістів взяли участь у цих змаганнях, його школу пройшли багато наших відомих гравців. З розпадом СРСР для клубу настали нелегкі часи. З 1990 по 1997 роки турнір не проводився. Відродження змагань на Всеукраїнському рівні відбулось лише у 1998 році.







Мета змагань
Головною метою та завданням турніру є підвищення масовості дитячого футболу України, організація культурно-оздоровчої та виховної роботи в загальноосвітніх школах, зміцнення здоров’я підлітків і залучення їх до систематичних занять спортом, виявлення талановитих футболістів, популяризація та розвиток футболу.
Організатори 
Головний організатор змагань – Асоціація аматорського футболу України. Також велику допомогу в організації та проведенні змагань надають Федерація футболу України, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України.
Гідні призи переможцям
Стимулює до участі у змаганнях і величезна кількість подарунків юним футболістам від меценатів «Шкіряного м’яча». Усі фіналісти отримують комплекти чудової ігрової форми, футбольні м’ячі, різноманітні призи та відзнаки. Кращі дитячі колективи нагороджуються кубками та медалями від Асоціації аматорського футболу України та Федерації футболу України.
Зональні змагання обласного етапу у Новодністровську 
Команди населених пунктів Чернівецької області були розподілені на три зони. Так, окрім двох новодністровських команд, до нашого міста з’їхалися учасники з Білоусівки (ЗОШ), Романківців (3 команди), Кельменців (2 команди) та Нелипівців (Кельменецький район) – усього 9 команд трьох вікових категорій. Між собою вони боролися за право виступати на обласному фінальному етапі «Шкіряного м’яча».
Результати ігор
Категорія 2006 р. н.: І місце – Сокирянський район (Романківці), ІІ –Новодністровськ, ІІІ місце – Кельменці. Категорія 2005 р. н.: І місце – Кельменці, ІІ –Сокирянський район (Білоусівка). Категорія 2004 р. н.: І місце – Сокирянській район (Романківці), ІІ місце – Новодністровськ, ІІІ – місце Кельменці.
За результатами змагань будуть відібрані команди, які візьмуть участь у фінальному обласному етапі. Побажаємо їм успіху та гідних перемог!

Ірина Шундрій



Немає коментарів: