29 березня 2017 р.

А що ти можеш зробити для свого міста?

Раніше ми вже повідомляли про проведення місячника благоустрою спортивних майданчиків «Спорт для всіх – спільна турбота», метою якого є покращення умов для занять фізкультурою та спортом, ремонту та облаштування спортивних майданчиків для приведення їх у належний стан до початку весняно-літнього сезону.




Саме для обговорення можливого плану дій щодо ефективного та якісного облаштування спортивних споруд міста у середу, 29 березня, у Новодністровській міській раді відбулася зустріч за круглим столом, зібравши у її актовій залі близько двох десятків зацікавлених осіб.

 Організатори – міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та відділ гуманітарної політики – запрошували на зустріч голів громадських та спортивних організацій, представників апарату міськради та навчальних закладів, депутатів, членів виконкому, підприємців та громадських активістів. І хоч серед присутніх виявилося досить не багато тих, на чию допомогу дійсно розраховували, зрештою вдалося досягти певних результатів.

Метою діалогу стало об’єднання зусиль громади у боротьбі за благоустрій спортивних споруд міста, розробка спільного плану подальших дій, пошук шляхів реалізацій запланованих у рамках місячника заходів.

Вступне слово взяв заступник міського голови М. А. Козак, котрий наголосив на важливості проведення благоустрою у нашому місті та його позитивному впливі на населення. Присутнім на великому екрані продемонстрували презентацію, яка наглядно відобразила гнітючий стан спортивних споруд міста.

Напередодні працівники Центру обійшли Новодністровськ та сфотографували його майданчики, зробивши діагностику їх загального стану. За результатом обстеження були визначені об’єкти, які потребують першочергової реабілітації, та складений приблизний план проведення у рамках місячника робіт: - навчальні заклади: стадіон ЗОШ ІІ–ІІ ступенів, стадіон Новодністровської гімназії; - прибудинкові території: спортивні майданчики у дворах будинків 15 «д», 17 і 23 «с»; майданчик у дворі будинку 20 «д», тенісні столи у дворі будинків 21, 22 «с». - загальноміські об’єкти: волейбольний майданчик поруч із буд.12 «д», тренажерний майданчик поруч із буд. 5 «с», волейбольний майданчик на міському пляжі, облаштування інформаційних стендів спортивної тематики.


На завершення презентації стан споруд прокоментувала начальник відділу гуманітарної політики Л. Л. Пастушок.

Згодом усі присутні мали змогу поставити свої запитання та висловити пропозиції. Так слово взяв директор ОКЗ «ДЮСШ у м. Новодністровськ» В. П. Маркітан, окрім іншого він наголосив, що лише «фарбою» проблему не вирішити. Підходити до справи потрібно системно: поставити на баланс ЖКГ усі прибудинкові майданчики та назначити відповідальну особу, яка не менше ніж раз на рік має проводити експертизу стану об’єктів та їх безпеки, як це відбувається у спортивних закладах по типу ДЮСШ.

І дійсно, проводячи обстеження, працівники «Спорту для всіх» виявили на території навчальних закладів кричущі порушення техніки безпеки, адже незадовільний стан деяких об’єктів загрожує здоров’ю дітей.



Проте найголовніше – питання фінансування, як завжди зависло у повітрі. Проблема у тому, що бюджетні заклади і зокрема сам центр «Спорт для всіх», який є ініціатором проведення місячника, не володіють достатніми фінансами для їх реалізації. Украй необхідне вливання додаткових спонсорських коштів (ще краще у вигляді матеріалів чи робіт). Проте є і приємні моменти: громадські організації «Біла фортеця» (голова П. П. Марценюк) та «Народна сила» (голова М. І. Данилюк) пообіцяли, що з залученням фізичної сили допоможуть, адже проведення робіт вимагає великих затрат часу та людей.

 Також за підсумками зустрічі була висловлена думка щодо можливого закріплення спортивних об’єктів за певними організаціями, які брали б над ними шефство. Ще краще, щоб до цього долучатися і депутати, котрі відповідають за певні ділянки міста.

Після обговорення деталей місячника з презентацією виступили представники навчальних закладів, які беруть участь у акції «Відкривай Україну». Вони повідали про свої плани, але це вже зовсім інша історія.

Ще раз нагадуємо контакти організаторів місячника «Спорт для всіх – спільна турбота»: sportforall.nd@gmail.com або за телефоном: 068-095-22-40. 

 Фото Ліни Лисенко

Немає коментарів: