13 серпня 2018 р.

Новодністровські школярі вибороли призове місце у міжнародній національно-патріотичній акції «Нащадки вільних»

І знову команда новодністровських школярів «Дністровські гайдамаки» здобула визначну перемогу для нашого міста, вже на міжнародному рівні! Учні ЗОШ ІІ–ІІІ ступенів повернулися з міста Скадовськ Херсонської області, де вибороли ІІІ місце, взявши участь у Міжнародній національно-патріотичній акції «Нащадки Вільних» ім. Князя Костянтина Острозького. У заході, який відбувся із 13 по 19 серпня на базі оздоровчого табору ім. Ю. Гагаріна ЗСУ, взяло участь 110 осіб із різних регіонів України, Литви та Молдови.
«Нащадки вільних/Descendants of the free» — міжнародні патріотичні змагання, які навчають молодь захищати незалежність та територіальну цілісність Батьківщини, а також зміцнюють міжрегіональні та міжнародні зв’язки і дружбу серед молоді.
Як ми розповідали раніше, у липні 2018 року «Дністровські гайдамаки» вже брали участь у Всеукраїнському етапі цих змагань та увійшли до п’ятірки кращих серед 12 команд з усієї України, що дало їм можливість випробувати себе на Міжнародному етапі.
Організатори акції – Міністерство молоді та спорту України та Департамент освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації спільно з ГО «Український Легіон» та ГО «Юнацький корпус».



Про цю подію навіть згадав на своїй офіційній сторінці у Facebook Президент України Петро Порошенко: «Без сумніву, патріотичне виховання молодих українців – важливе завдання для країни. Особливо в умовах гібридної агресії нашого східного сусіда, який постійно демонструє свої імперські амбіції. І міжнародна молодіжна акція „Нащадки вільних“ імені К. І. Острозького – потужний захід, який навчає молодих українців захищати незалежність та територіальну цілісність Батьківщини», – зазначив він.
У рамках цього заходу молодь із різних регіонів України та Європи протягом 7-ми днів отримувала нові знання, а потім використовувала їх на практиці, змагаючись в умінні знаходитися в екстремальних умовах, у знаннях з екстреної медичної допомоги, тактичної підготовки та правил поводження зі зброєю. До програми акції входило навчання на локаціях «Правознавство», «Безпечне поводження зі зброєю», «Домедична допомога», «Наука», «Хореографія», «Фріланс». Також на дітей чекали цікаві розваги, ігри («Козацькі забави»), співи, ватра та щире спілкування з однодумцями.
Організатор «Нащадків вільних»  Олексій Кавлак зазначає: «Діти мають знати не тільки війну», саме тому програма заходу була насичена різноманітними напрямками, окрім військово-патріотичної спрямованості.
Усього у змаганнях взяло участь 8 команд: іноземні гості – Литва і Молдова (2 команди), та українські команди – Новодністровськ, Миколаїв, Чернігів, Одеса, Черкаси. У більшості конкурсів гайдамаки набрали максимальний з можливого бал, і лише мінімальний розрив відділив команду від другого місця.
Усі витрати з розміщення, навчання та харчування учасників взяло на себе Міністерство молоді та спорту України. Чималі витрати з перевезення команди оплатив директор ТОВ “Будмонтажсервіс” Олександр Гандзюк, тож представники Новодністровська (8 школярів та 2 супроводжуючих) відвідали цю акцію цілком безкоштовно.
Команда дякує усім, хто допоміг у організації участі команди «Дністровських гайдамак» у заході «Нащадки вільних». Попереду – ще багато планів щодо розвитку національно-патріотичного виховання у нашому місті!
Вітаємо «Дністровських гайдамаків» із гідною участю та перемогою у змаганнях: інструкторів – Юлію Юріївну Борейко й Олену Василівну Римар та членів команди – Нікіту Тигипка, Дениса Іванеску, Юліана Квятковського, Анастасію Данилюк, Яну Копачинську, Анастасію Чабан та Анастасію Борейко.

Немає коментарів: