18 червня 2018 р.

«Нащадки нації» – гордість міста!


Нещодавно команда школярів ЗОШ ІІ–ІІІ ступенів «Дністровські гайдамаки» повернулася з міста Очаків Миколаївської області, де взяла участь у Всеукраїнському вишколі «Нащадки Вільних ім. Князя Костянтина Острозького». Захід організувало Міністерство молоді та спорту України спільно з Миколаївською облдержадміністрацією та громадськими організаціями «Український Легіон» і «Юнацький корпус „Джура“».
Мета вишколу полягає у збільшенні чисельності молоді, готової до виконання обов'язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України.
Усього участь у заході взяло 12 команд з Чернівецької (м. Новодністровськ), Закарпатської, Миколаївської, Черкаської, Одеської, Хмельницької, Рівненської, Дніпропетровської та Київської областей. П’ять кращих команд, серед яких – і наші «Гайдамаки», зможуть взяти участь у Міжнародному етапі змагань «Нащадки вільних» за участю команд із країн євроатлантичного простору, що відбуватимуться у серпні на території Херсонської області.
З 18 по 23 червня молодь із різних регіонів України ознайомлювалась з базовими поняттями тактичної оборони та першочергових дій, освоювала основні психологічні прийоми поведінки у критичних ситуаціях, вчилась правильно оцінювати ситуацію в стресових обставинах на прикладі сучасних країн. Учасники засвоювали знання із цивільної та військової тактичної медицини, отримали інформацію про формування оборонної свідомості, а також ознайомлювались із правилами поводження зі зброєю.

У перший день заходу команди з різних областей України презентували себе, а також взяли участь у конкурсі «Герой моєї землі», де розповіли про особу сучасності, яка є для них прикладом. Новодністровці розповідали про директора ЗОШ ІІ–ІІІ ступенів, учасника АТО – Тараса Андрійовича Серевка.
На вишколі відбувалось навчання на 5-х локаціях:
- «Домедична допомога», за підтримки ГО «44 навчальний центр»;
- «Поводження зі зброєю», за підтримки ГО «Український легіон»);
- «Правопорядок», за підтримки Департаменту патрульної поліції – поліцейські вчили дітей правам та обов’язкам людини, а також розповідали про основні правила безпеки;
- «Науковий чарівник», за підтримки Малої академії наук;
- «Інформаційний креатив», відповідно до якого учасники змонтували відео, яке відображало їхню команду під час «Нащадків вільних».
Також учасники вишколу відвідали «73-ій морський центр спеціальних операцій» — військову частину спеціальної розвідки Військово-Морських сил Збройних сил України. Окрім того, школярі побували на екскурсії у музеї художників-мариністів.
Щодня на офіційній сторінці вишколу в соцмережі Facebook організатори публікувати фото та відео з заходу, тож усі охочі мали змогу вболівати за своїх земляків наживо.
У новодністровської команди – безліч вражень від участі у «Нащадках Вільних». За підсумком усіх етапів змагань вони, з мінімальним відривом, посіли почесне 4-те місце з 12-ти команд! Тож наразі починають готуватися до Міжнародного етапу змагань. З найяскравіших вражень – дружній колектив, безліч цікавих людей та зустрічей, а також тепле літнє море!
Вітаємо гордість нашого міста та весь колектив ЗОШ ІІ–ІІІ ступенів із цим вагомим досягненням! Національне-патріотичне виховання – це фундамент та головна складова майбутнього нашої нації. Такі потужні заходи, як вишкіл «Нащадки вільних», вчать молодих людей правильним речам – любити Батьківщину і вміти її боронити.

Немає коментарів: