12 травня 2018 р.

Змагання з боротьби – перша ластівка у майбутніх перспективах

У неділю, 12 травня, успішно відбулися змагання відкритої першості м. Новодністровськ із греко-римської боротьби з нагоди відзначення Дня Перемоги. Участь взяло майже 60 юних спортсменів із Новодністровська, Жмеринки та Вінниці.
Змагання з цього виду спорту проводяться у нашому місті вперше за багато років. І цей захід став можливим завдяки тому, що з 1 лютого у Новодністровську започатковано новий вид спорту – боротьба! За ці 3 місяці на заняття записалось понад 50 дітей віком від 5-ти років. І безпосередня заслуга у цьому нашого тренера – Павла Олексійовича Причишина (майстер спорту СРСР).
Ці змагання також стали визначними, адже більша частина юних новодністровських спортсменів у цей день взагалі вперше за своє життя взяли участь у спортивних змаганнях!
Головні організатори: благодійний фонд «Смарт Ангел» (співзасновник Олександр Крутій), громадська організація «Фізкультурно-спортивний клуб Новодністровськ» (голова Анна Піжевська) та Григорій Розлог, власник магазину «Будмайстер».
Співорганізаторами виступили: відділ молоді та спорту Новодністровської міської ради, КУ «Новодністровська ДЮСШ» та НМЦ ФЗН  «Спорт для всіх». Партнери заходу – Новодністровська міська рада. Змагання відбулись у рамках діяльності клубу «Смарт Спорт».


Під час урочистого відкриття присутні мали змогу переглянути виступи танцювального колективу «Сузір’я» Новодністровського будинку дитячої творчості (керівник Олена Скутельник). Також продемонстрували свій запальний «Номер із шаблями» колектив «Дністровські гайдамаки» Новодністровської ЗОШ ІІ–ІІІ ступенів (керівники – Наталія Квятковська та Юлія Борейко).
На змагання завітало багато поважних спортсменів, чиї імена вже увійшли в історію розвитку боротьби в Україні:
- головний суддя змагань – Микола Михайлович Костенко, заслужений тренер України, Майстер спорту СРСР, володар ордена І ступеня у галузі спорту, товариства «Спартак», м. Вінниця. Секретар змагань – Сергій Олександрович Кулібаба, Майстер спорту України, тренер товариства «Колос» м. Вінниця;
- суддя змагань – Віктор Михайлович Кобзар, Майстер спорту СРСР, суддя національної категорії, тренер товариства «Спартак», м. Вінниця;
- суддя змагань – Дмитро Миколайович Дроненко, Майстер спорту у 3-х видах спорту (греко-римська, вільна боротьба та сумо), тренер товариства «Спартак», м. Вінниця.
Також були присутні: Василь Олексійович Причишин – Майстер спорту міжнародного класу, 5-кратний чемпіон України, тренер «Колосу» м. Вінниця та Андрій Анатолійович Рафа – Майстер спорту СРСР, тренер ДЮСШ товариства МОН, м. Жмеринка. 
Як прокоментував на своїй сторінці у «Фейсбук» організатор змагань Олександр Крутій: «Ось і відбулися перші змагання в рамках діяльності клубу «Смарт Спорт» у місті Новодністровськ. Відкрита першість із греко-римської боротьби! Місто радо приймало спортсменів та тренерів з м. Вінниці та Жмеринки.
Ми щиро вдячні шанованим гостям, які змогли приїхати і разом з нами створити та розділити цей щасливий момент спортивної радості!
Було все, що притаманно боротьбі (і я маю на увазі не тільки вид спорту) – були сльози поразки, образи, радість, натхнення, переживання, очікування, протистояння! Усе це надзвичайно важливо! Особливо важливо це для дітей! Ми мусимо їх готувати до життя, до справжнього. І саме такі події їх привчатимуть до усвідомлення того, що життя – то бій. Бій із собою, з емоціями, з переживаннями, з супротивником, з обставинами... Ми повинні їх готувати до всього! Бути поруч під час перемоги, а ще (що більш важливо для дитини) – бути поруч після поразки, підтримувати їх.
Я дуже вдячний всім, хто долучився сьогодні до цього дійства! Вдячний батькам та дітям, гостям та містянам, всім організаторам, вболівальникам, тренерам, суддям! Ця подія для нашого клубу – дебют! Ідеального нічого не буває, ми будемо вчитися не допускати помилок, і сподіваємось на вашу допомогу в цьому».
Дійсно, для більшості маленьких спортсменів ці змагання стали справжнім випробуванням, які вони пройшли з гідністю, продемонструвавши не лише свою силу і витримку, а й вміння бути і переможцями, і переможеними.




 











Немає коментарів: