15 квітня 2018 р.

Облаштовуймо разом наші майданчики – стартував місячник благоустрою!

Із 1 квітня у Новодністровську стартував щорічний Всеукраїнський місячник з облаштування спортивних споруд під гаслом «Спорт для всіх – спільна турбота», який має на меті покращення умов для систематичних занять оздоровчою фізкультурою і масовим спортом, активізацію процесів будівництва, ремонту та облаштування відкритих спортивних майданчиків за місцем проживання і в місцях масового відпочинку, мобілізацію учнівської молоді, працівників підприємств, установ і організацій для виконання робіт із приведення в належний стан до весняно-літнього сезону спортивних споруд. 
Загальну організацію та координацію проведення місячника здійснює Новодністровський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» у співпраці з відділом молоді та спорту Новодністровської міської ради та КП «Новодністровський житловик». Також долучаються громадські організації, підприємці та мешканці дворів.
 У 2018 році до плану заходів місячника «Спорт для всіх – спільна турбота» включено: 
 - облаштування майданчиків у дворах будинків № 21, 22 та 17, 23 м-ну «Сонячний»; 
 - ремонт тренажерного майданчика біля будинку № 5 м-ну «Сонячний»; 
- облаштування волейбольного майданчика на міському пляжі; 
- поточний ремонт майданчика з синтетичним покриттям на території ЗОШ II–III ступенів; 
- розміщення у місті інформаційних стендів, де будуть висвітлюватись спортивні новини. 
 Цього року проведення місячника розпочалось із облаштування майданчиків мікрорайону «Сонячний» (б. №№ 17, 23, 21, 22). Тут заплановано поточний ремонт конструкцій, реставрація тенісних столів та облаштування кількох нових ігрових конструкцій, аби охопити більшу кількість діток різного віку. 
12 та 13 квітня відбулись збори жителів цих будинків, на яких були обговорені проблемні питання майданчиків. Мешканці відгукнулись та одразу розпочали добровільний збір коштів на облаштування території. 
 Як і завжди, важливим питанням у проведенні ремонту та облаштуванні об’єктів постає матеріальне забезпечення та фінансування. Левова частка коштів буде виділена з міського бюджету на придбання матеріалів для ремонту, закупівля столешень для тенісних столів. Також, завдяки співпраці з КП «Новодністровський житловик» та особистому сприянню начальника підприємства Анатолія Білоткача, вдалося домовитись про забезпечення фарбою та дошками. Окрім того, Анатолій Іванович пообіцяв, що у дворі б. № 21, 22 «С» будуть облаштовані додаткові лавочки та сміттєві урни, працівники підприємства здійснять реставрацію пісочниць та замінять у них пісок. 
 У пошуках шляхів фінансування НМЦ ФЗН «Спорт для всіх» також долучає громадськість. Відомий містянам меценат спортивних заходів Денис Маслюк фінансово долучився до проведення місячника. Вагомий внесок зробила і громадська організація «Фізкультурно-спортивний клуб Новодністровськ»
Та найголовніше, що самі мешканці будинків, у чиїх дворах знаходяться майданчики, розуміють важливість проведення облаштування та долучаються до проведення місячника.
Важливо розуміти, що ці кошти підуть на те, що неможливо оплатити з міського бюджету: праця найманих працівників, замовлення та виготовлення конструкцій. 
13 та 14 квітня було зроблено перший крок, як то кажуть, «не словом, а ділом». Разом із небайдужими представниками громади вдалося пофарбувати деякі елементи майданчиків – гойдалки, гірки тощо. 
Велику зацікавленість викликало фарбування у найменших мешканців двору. Діти постійно просили пензлика з фарбою, аби випробувати свої сили у мистецтві фарбування. 
Усе зроблене – лише початок. Об’єм запланованих робіт досить великий, тож організаторам не завадить будь-яка допомога. Разом із матеріальною (дошки, цвяхи, кошти) дуже важлива особиста підтримка мешканців (робоча сила для втілення, нові ідеї). 
Також для облаштування нових об`єктів потрібна велика кількість використаних автомобільних покришок. Уже вдалося домовитися з місцевими СТО про 20 коліс, але цього замало для реалізації запланованого. 
Протягом квітня ще будуть організовані толоки з облаштування спортивних об’єктів. Про усі заходи ми повідомлятимемо мешканців оголошеннями на дошках та у соцмережах.
Із великим проханням звертаємося до усіх новодністровців! Не залишайтесь байдужими, долучайтеся до покращення умов, у яких зростають ваші діти. Разом ми будемо поступово йти до нашої спільної мети – облаштування майданчиків та місць відпочинку. 
Так, конструкції, гойдалки, лави для сидіння ламаються, як і за терміном використання, так і завдяки «допомозі» бешкетливої молоді… Але це не привід опускати руки і ставити клеймо «все одно зламають». Аби не зламали, не соромтесь та зробіть зауваження порушнику. Якщо можете відремонтувати щось власними силами – спробуйте! Тільки так ми з вами можемо говорити про розвиток нашого суспільства, адже діти та молодь – це тільки відображення нашої поведінки. Байдужості чи активності – вирішувати вам! 

Усі, хто бажає допомогти, просимо звертатись за телефонами: 096-988-67-69 (Анна Піжевська), 068-095-22-40 (Ірина Шундрій)

Відеорепортаж про заходи Ольги Кучурко:











Немає коментарів: