2 грудня 2017 р.

Збірна юнаків Новодністровської ДЮСШ успішно стартувала у Чемпіонаті України з футзалу!

Наприкінці листопада 2017 року розпочався Чемпіонат України з футзалу серед юнацьких команд, який традиційно проводить Асоціація футзалу України.
  Завдяки ініціативі та зусиллям Новодністровської ДЮСШ та, зокрема, її директора Віталія Маркітана, вперше за багато років збірна команда Новодністровських юнаків 2005–2007 років народження взяла участь у цьому чемпіонаті. 2 грудня відбулась перша гра туру, у якій новодністровський «Дністер» зійшовся з Дунаєвецькою ДЮСШ (Хмельницька область) та переміг із рахунком 3:2!
  На третій хвилині матчу у ворота суперників перший гол забив Артем Мельник, на сьомій хвилині закріпив результат – Данил Бурлака.
 І останній, третій, гол вже у другому таймі у ворота дунаївчан загнав Артем Присакар. Також окремо хочеться відзначити майстерність воротаря Даніїла Ліпінського, який відбив від воріт новодністровців чималу кількість складних м’ячів.
Ми зустрілись із директором спортшколи, аби розпитати про деталі участі новодністровців у Чемпіонаті України.
Далі – пряма мова Віталія Петровича: «Чемпіонат України з футзалу – це дуже відповідальна та знакова подія, і довгий час нам не вдавалося взяти у ньому участь через низку причин, зокрема матеріального характеру. Проте остаточне рішення наважитися та подати заявку на Чемпіонат прийшло після успішної гри збірної Новодністровської ДЮСШ на Всеукраїнському турнірі з футзалу, де вони продемонстрували високий клас гри та здобули 2 місце серед 4 команд, які брали участь у минулорічному Чемпіонаті України, і це стало стимулом діяти в напрямку пошуку шляхів фінансування .

Одним із важливих елементів підготовки була участь у проміжних змаганнях – Чемпіонаті Чернівецької області з футболу серед юнаків 2004–05 р.н., перше коло якого наша збірна відіграла у вересні–листопаді 2017. І хоч діти – ще новачки, проте вони демонструють гарну тенденцію до вдосконалення ігрової підготовки та тактико-тактичної підготовки, індивідуальної технічної підготовки .
Слід відзначити і значну роль та педагогічну майстерність першого тренера команди – Володимира Васильовича Мигаленюка, який протягом 2-ох з половиною років давав основи футбольної науки юним футболістам та матеріальну, моральну допомогу футбольного ентузіаста Олега Говязова. На сьогодні з певних причин з вересня тренерську естафету підхопив Олійник Олександр Миколайович Футзал  – не олімпійський вид спорту, а тому з його фінансуванням на місцевому рівні повсякчас виникають проблеми. Проте ми активно співпрацюємо з Новодністровською міською радою, та, зокрема, – новоствореним відділом молоді та спорту, які допомагають нам у вирішенні питань матеріально-технічного забезпечення. Так у листопаді коштами відділу вдалося закупити спортінвентар (сітки для воріт, манішки, бар’єри, фішки, координаційні драбини, кільця, ігрові м’ячі) загальною вартістю 10 тисяч гривень. Увесь цей інвентар був необхідний спортшколі, аби мати можливість наповнити новим змістом тренувальні заняття. Найближчим часом у спортивній залі буде встановлене сучасне інформаційне табло, що також підвищить рівень організації змагань. Приблизна вартість одного виїзду команди – 2-3 тисячі гривень (вартість проїзду). Для того, щоб прийняти змагання у себе теж потрібні гроші на оплату транспортних послуг та роботи суддівської бригади необхідної кваліфікації, а це в середньому – 1 тисяча гривень. До нового року у нас – дві виїзні гри (13 грудня – Чернівці та 21 грудня – Хмельницький), та ще дві команди ми приймаємо у себе (16 грудня – Житомир, 30 грудня – Кам'янець-Подільський). Тож загалом до січня 2017 року нам необхідно до 10 тисяч гривень. Кошти доводиться шукати самотужки. Та дякуємо небайдужим людям і організаціям, які продовжують надавати нам матеріальну допомогу. Велика подяка – Володимиру Іллічу Хмаруку (ТОВ «ЕДБ») та Юрію Миколайовичу Бондаренку (ТОВ «НТК „ЕнпасЕнерго“») за допомогу в організації виїзду команд. Також висловлюю подяку НВО «Консорціум „Укргідроенергобуд“», які ще у 2013 році, коли наші вихованці вийшли у фінальну частину Всеукраїнських змагань «Шкіряний м’яч», закупили якісне обмундирування з 14 комплектів спортивних шапочок, курток зимових, довгих парадного та тренувального костюмів, ігрових форм та заплічників. Подяка – Новодністровській міській федерації футболу за співпрацю та сприяння у проведені заходів».   

























Немає коментарів: