1 липня 2017 р.

Працівники центру "Спорт для всіх" взяли участь у чемпіонаті України з веслування на човнах "дракон"

Із 30 червня по 2 липня у Києві відбувся чемпіонат України з веслування на човнах «Дракон» серед дорослих. Цьогоріч, уперше за всю історію цього виду спорту в Україні, у змаганнях взяла участь команда Чернівецької області, яку представляли спортсмени-аматори міста Новодністровськ.

Окрім нашої, у змаганнях взяли участь більше 20 команд із 12 областей України: Київської, Львівської, Полтавської, Житомирської, Черкаської, Одеської, Дніпропетровської, Волинської, Харківської, Рівненської та Чернігівської.
 Враховуючи, що склад кожної команди налічує 28 осіб (20 веслярів, 4 змінні веслярі, 1 барабанщик, 1 стерновий, 1 тренер, 1 представник), загальна чисельність спортсменів на змаганнях перевалила за декілька сотень. Перегони проводились на дистанціях 200, 500 та 2000 метрів.

Такий масовий захід приймав у себе на території водно-спортивний клуб «Зеніт», що розташований на Трухановому острові.
Керівництво проведенням змагань здійснювали Міністерство молоді та спорту та Федерація України з веслування на човнах «Дракон». Безпосереднє проведення чемпіонату покладалося на управління молоді та спорту Київської міської державної адміністрації.

Рівень цих масштабних змагань – надзвичайно високий. Це засвідчила присутність на урочистому відкритті високопосадовців державного рівня – Міністра молоді та спорту Ігоря Жданов, заступника Міністра освіти Романа Герби та першого заступника Генерального прокурора України Дмитра Сторожука.

Веслування на човнах «дракон» – це видовищний, цікавий вид спорту, який активно розвивається в Україні. Деякі команди вже багато років поспіль тренуються та виступають на змаганнях різного рівня, зокрема і міжнародних. А тепер уявіть, що у Новодністровську драгонбот був вперше спущений на воду лише 7 травня, а ще через деякий час почався збір команди для участі у чемпіонаті. Тренування на Дністрі відбувалися у короткому човні на 10 веслярів, а на Дніпрі – удвічі більшому – на 20 осіб, а це зовсім інші динаміка та робота!



Звісно, що сподіватися на здобуття призових місць команді, яка активно тренується лише близько місяця, не доводилось. Але Чернівецька область виступила на гідному рівні! Так, не все було ідеально, але було приємно чути коментарі тренерів з інших областей, які відверто дивувалися рівню та техніці такої молодої команди.

На цьогорічних київських змаганнях для новодністровських драгонботчиків, як ніколи, був актуальним олімпійський девіз: «Головне не перемога, а участь»! А одним із найбільших досягнень стало те що попри усі труднощі команда спортсменів-аматорів таки змогла зібратися та виступити на змаганнях найвищого рівня – чемпіонаті України! До того ж виявляється, що зібрати у такому невеличкому місті, як наше, 28 членів команди – завдання не з легких. І хоча на тренуваннях, які відбувались 3–4 рази на тиждень, приходило достатньо багато охочих, у результаті знайти час для поїздки у Київ багатьом було важко.

 Варто зазначити: велика заслуга у тому, що новодністровці все ж поїхали на київські змагання, належить голові ГО «Фізкультурно-спортивний клуб Новодністровськ» – Анні Піжевській, яка регулярно обдзвонювала усіх спортсменів, аби тренування відбувалися систематично. Були і неприємні сюрпризи, коли у переддень виїзду команди від участі з різних причин відмовилося одразу 5 осіб! Тож довелося у авральному порядку шукати ще декількох учасників. Так у команді новодністровська з’явилися легіонери з Білоусівки та навіть Києва.

Висловлюючи подяки, не можна не згадати людини, яка взагалі зробила можливим, щоб цей видовищний вид спорту зміг розвиватися у нашому місті. Саме Олександр Крутій (Старший Партнер Правової групи «Смарт Солюшнз» та співзасновник Благодійного фонду «Смарт Ангел») навесні 2017 зробив неоцінений внесок у спортивну галузь міста – подарував драгонбот! Також Олександр вирішував усі організаційні та фінансові моменти щодо участі команди у Чемпіонаті України – виготовив командну форму, профінансував проживання делегації на території бази, та взяв на себе інші фінансові витрати федерації.

Разом із В’ячеславом Мієнко (Головний Партнер Правової групи «Смарт Солюшнз» та співзасновник Благодійного фонду «Смарт Ангел») та тренером Сергієм Осипенко весною 2017-го Олександр створив на базі Новодністровська «Чернівецьку обласну федерацію з веслування на човнах дракон» і наразі є її президентом.

Також величезна подяка – відділу гуманітарної політики Новодністровської міської ради та особисто начальнику Людмилі Пастушок за те, що взяли на себе усі витрати з перевезення збірної Новодністровська на змагання, адже це – чималі кошти, які в іншому разі лягли б тягарем на членів команди.

Зрештою, для самих учасників ці змагання стали емоційним вибухом, адже усі три дні, починаючи від виїзду і аж до повернення додому, були наповнені неймовірно яскравими враженнями та пронизані атмосферою позитиву, дружби та гумору! А чи могло бути інакше?! Уся команда міста – молоді, активні, життєрадісні та спортивні люди, представники різноманітних професій, члени різних спортивних організацій та видів спорту (веслування, пауерліфтингу, боксу, фітнесу, художньої гімнастики, спортивного туризму)!

Думаю, можна сміливо стверджувати, що новостворена новодністровська команда любителів драгонботу має велике майбутнє, адже стане міцним кістяком для звершення великих справ у місті, і не тільки на спортивній ниві. Але найголовніше – новодністровським «драконам» вдалося створити відчуття єдиної команди, де поряд – плече друга, на якого можна розраховувати!

Усім, кого надихнула розповідь та фотографії – запрошуємо приєднуватися до клубу веслування на човнах «Дракон». Тренування відбуваються 2–3 рази на тиждень у вечірній час. Деталі за телефоном: 068-095-22-40.











Немає коментарів: