26 листопада 2017 р.

Новодністровські футзалісти перемогли кращу команду області – ФСК «Буковина-ретро»! (фоторепортаж)

26 листопада у Новодністровську вже вдруге відбувся Відкритий турнір з футзалу «Пам’яті Ігоря Ібрагімова» серед ветеранів (вікова категорія 35+), започаткований міським головою Анатолієм Болдашевим, який за життя особисто добре знав покійного спортсмена, та у свій час вони пліч-о-пліч захищали честь новодністровського краю з футболу!
Ігор Ібрагімов тривалий час жив у Новодністровську, активно займався футболом. Проте у другій половині 90-х його життя трагічно обірвалося внаслідок нещасного випадку на виробництві.
Організаторами змагань виступили Новодністровська міська рада, відділ молоді та спорту, МЦФЗН «Спорт для всіх» та Новодністровська міська федерація футболу.
Головний спонсор турніру – філія Консорціуму «НВО „Укргідроенергобуд“» у м. Новодністровськ.
Відкрив змагання «Пам’яті Ігоря Ібрагімова» та звернувся до команд із привітальним словом міський голова Анатолій Болдашев, якій розповів про історію цього турніру. Також слово взяв директор філії консорціуму «НВО „Укргідроенергобуд“» Олег Філіпович, наголосивши на важливості розвитку спортивного руху у місті.
Цього року у змаганнях взяло участь 8 команд: збірна міста Новодністровськ «Енергія», Чернівецька «Буковина-ретро», Хотинський «Дністер», МСК «Авангард» з Сокирян, «Колос» із Мурованих Курилівців, «Колос» із Нової Ушиці, «ФК Маків» Дунаєвецького району та «Дружба» смт Чемерівці – загалом близько сотні спортсменів.
Команди були розподілені на дві підгрупи по 4 команди. До першої потрапили команди Нової Ушиці, Сокирян, Макова та Мурованих Куриівців, до другої – Новодністровськ, Хотин, Чернівці та Чемерівці.
Рівень підготовки команд був надзвичайно високий, тож перша головна задача для команд була вийти з підгрупи.
Першу гру новодністровці зіграли з командою Чемерівців та перемогли з переконливим рахунком 4:2. Наступними суперниками став фаворит турніру – команда «Буковина-ретро», яка перемогла «Енергію» з розгромним рахунком 5:0. Та у останній грі за вихід до півфіналу новодністровці зібрали усі сили і та вирвали перемогу у команди Хотина, завершивши матч із результатом 4:3 на нашу користь.
За підсумками ігор із першої підгрупи вийшли команди ФК «Маків» (1 місце, 7 очок) та Нова Ушиця (5 очок). Із другої – «Буковина» (1 місце, 7 очок) та Новодністровськ (6 очок).
У фінальному двобої за 1 місце новодністровці зійшлись із чернівецькою «Буковиною». Та, незважаючи на попередній розгромний рахунок, футболісти «Енергії» згуртували сили, не пропустивши у свої ворота жодного м’яча! Гра закінчилась із результатом 0:0, а отже гравці пробивали серію пенальті з 5 ударів.
Завдяки точним ударам Олександра Сагана, Олександра Дележи, Олега Степаненка, Віталія Гончара, новодністровська «Енергія» перемогла «Буковину-ретро» з рахунком 4:3! Іще неймовірнішим цей результат здається, враховуючи те, що тижнем раніше «Буковина-ретро» виграла Суперкубок Чернівецької області серед ветеранів, зробивши хет-рік за здобутими у сезоні титулами. Перед цим буковинці виграли ветеранський Чемпіонат області, а також Кубок області. За інформацією з офіційного сайту Федерації футболу Чернівецької області «Буковина-ретро» загалом – краща ветеранська команда сезону 2017 за всіма параметрами.
Зрештою, за результатом турніру місця розподілились так:
І місце – «Енергія», Новодністровськ,
ІІ місце – «Буковина-ретро», Чернівці,
ІІІ місце – «Колос», Нова Ушиця.
Команди-призери були нагороджені відповідними кубками, медалями та дипломами від Новодністровської міської ради, а також грошовою винагородою від спонсору турніру .
Кращим гравцем турніру був визнаний Віталій Гончар з команди «Енергія».
Кращий воротар – чернівчани Володимир Дрожжа, який (не враховуючі фінальні пенальті) за 5 ігор турніру пропустив усього один гол у свої ворота.
Вітаємо «Енергію» з неймовірною перемогою та бажаємо і надалі здобувати перші місця!
Репортаж та фото Ірини Шундрій














































Немає коментарів: