25 червня 2017 р.

Олімпійський день у Новодністровську об’єднав спортсменів міста

У неділю, 25 червня 2017 р., у Новодністровську відбулась наймасштабніша спортивна подія року – Олімпійський день. Цей захід приурочений відзначенню дня заснування Міжнародного Олімпійського Комітету, що відбулось 23 червня далекого 1894 року.
До організації Новодністровського Олімпійського дня долучилися усі спортивні організації та установи міста, а це ще раз підтверджує, що спорт – це та сила, яка здатна об’єднати найрізноманітніших людей.
ОРГАНІЗАТОРИ
 Загальне керівництво змаганнями спільно здійснювали: Новодністровська міська рада, відділ гуманітарної політики, МЦФЗН «Спорт для всіх», ОКЗ «ДЮСШ у м. Новодністровськ», громадські організації «Фізкультурно-спортивний клуб Новодністровськ», «Отаман», «Спарта», Федерація пауерліфтингу Новодністровська. Ведучою заходу була Ганна Піжевська.
УРОЧИСТЕ ВІДКРИТТЯ
Відкрив захід та звернувся з вітальним словом заступник міського голови Микола Козак. Також до свята спорту долучилися начальник відділу гуманітарної політики Людмила Пастушок, керуючий справами виконкому Борис Петрик, депутати та члени виконкому.

ПОКАЗОВІ ВИСТУПИ
Із показовими виступами перед учасниками та гостями виступили вихованки секції художньої гімнастики Новодністровської ДЮСШ Даринка Ступакова, Настя Кулій та Катерина Тоцька (тренер Наталія Лінник). Окрім того, своє уміння продемонстрували спортсмени секції східних бойових мистецтв «ФСК Новодністровськ» (тренер Дмитро Тен).

МУЗИЧНА РОЗМИНКА
Перед будь-якими змаганнями та спортивними вправами дуже важливо правильно розім’яти тіло, щоб у подальшому не було травм, а для цього потрібно зробити спортивну розминку. Допомогли її провести чарівні дівчата з секції фітнесу під керівництвом інструктора Анастасії Івасюк.

МАСОВИЙ ВЕЛОЗАЇЗД ТА ЗАБІГ 
Головними у спортивній програмі Олімпійського дня стали масовий велозаїзд та забіг. Дорослі велосипедисти у супроводі поліцейських машин проїхалися маршрутом навколо міста – 3 км. Бігуни та юні велосипедисти подолали коротший напрям – на ділянці дороги від спортивного комплексу до кільця на в’їзді та у зворотній бік. Метою пробігів та заїздів Олімпійського дня є спільна участь та масовість, тож цього року переможців не визначали.

ІНДИВІДУАЛЬНІ ЗМАГАННЯ
Усі гості спортивного заходу мали змогу не тільки пробігти та проїхатися, але й випробувати себе в індивідуальних спортивних змаганнях. Так на різних майданчиках на території перед Спорткомплексом були представлені різноманітні види спорту, які допомогли організувати та провести представники спортивної галузі міста: народний жим (голова ГО «Отаман» Олександр Унгурян), армреслінг (голова федерації пауерліфтингу Новодністровська Вадим Коваль), дартс (учитель фізичної культури Юрій Пержун), набивання м’яча (вчитель фізичної культури Олександр Олійник), велозмагання (активний велодіяч міста Віталій Бульба). Дитячі розваги допомогли організувати волонтерки Наталка Гудима та Катерина Ярмоленко. Паралельно у приміщенні МЦ ФЗН «Спорт для всіх» відбувся турнір із шахів.

СВЯТКОВА ЛОТЕРЕЯ
Новацією та інтригою заходу стала лотерея, яка проводилась серед усіх зареєстрованих учасників заїзду та забігу. Відповідно до реєстраційного номеру учасника у присутніх спортсменів були шанси виграти чудові спортивні призи від міського центру «Спорт для всіх».

СПОНСОРИ ЗАХОДУ
Попри те, що спортивний захід проводився у другій половині дня, погода видалася дуже спекотною, тож стовпчик термометра зупинився на критично високих температурах. Особливо важливо при фізичних навантаженнях у таку погоду слідкувати за водним балансом організму. І саме спонсори цього заходу попіклувалися про те, щоб усі спортсмени змогли пити воду у достатній кількості.
Подяка – Денису Маслюку (компанія «Віза-Центр»), завдяки якому усі присутні на Олімпійському дні дітки отримали індивідуальний сік. Забезпечила «Віза-Центр» і призовий фонд переможцям індивідуальних змагань – солодощі, соки, води. У важливій справі забезпечення водою спортсменів Олімпійського дня приєднався і відомий у Новодністровську меценат, підприємець Олег Мандебура. Велика подяка – спонсорам, які, незважаючи на життєві обставини, продовжують вкладати власні кошти у розвиток спорту та проведення міських заходів!

ПОДЯКИ
Також вдячність – Новодністровському відділку поліції (та особисто начальнику Максиму Бежнарю), міській лікарні (особисто головному лікарю Тетяні Щасливій та бригаді швидкої допомоги), які забезпечували спокій та безпеку життя учасників! Вдячність – директору БНТД «Молодіжний» Віктору Паламарчуку, у чиїх надійних руках була музична підтримка свята.

ДО НОВИХ СТАРТІВ!
Загалом у заході взяло участь понад сотню учасників, що вселяє надію на те, що принципи Олімпійського руху (становлення спорту на службу гармонійного розвитку людини задля створення мирного суспільства) з кожним роком все більше будуть утверд-жуватись у мешканців нашого міста.







































Також дивіться більше фото за посиланням: http://newdnistrovsk.info/archives/551

Немає коментарів: