13 лютого 2017 р.

Лижні перегони – змагання заради задоволення та покращення здоров’я

12 лютого у лісопарковій зоні міста енергетиків відбулося незвичайне для сьогодення Новодністровська дійство, а саме лижні перегони. Змагання тривали у рамках першості ОКЗ «ДЮСШ у м. Новодністровськ», а взяти участь у них могли не тільки учні-вихованці ДЮСШ, а й усі охочі.
Різнилися учасники не тільки віком, а відповідно і дистанцією, яку було запропоновано їм подолати: для дітей 2000-2003 р. н. – 4000 м, для 2004 та молодше – 2000 м.
Суддівська бригада, що оцінювала змагання, – подружжя Сергія та Олени Осипенків, відомих тренерів з веслування на байдарках та каное.
Основною метою змагань було підвищення зацікавленості до занять таким корисним видом спорту, а також як до універсального засобу загально-фізичної підготовки для інших видів занять фізичною культурою.
Головним досягненням проведених змагань став хороший настрій його учасників і деякі висновки за результатами його проведення. Зокрема яскраво проглядається проблема з наявністю, а точніше відсутністю лижного інвентаря, цей прикладний вид спорту перейшов у розряд елітних чи то через дорожнечу, чи то через нестабільні зими.
Виходячи з потужного оздоровчого ефекту занять лижним спортом, а також його військово-прикладного характеру, може мати право на існування думка про створення, наприклад, у рамках міської програми з покращення спортивної бази загальноосвітніх закладів, кластеру при МЦФЗН «Спорт для всіх» чи ДЮСШ, де кожен навчальний заклад міг би взяти в користування лижний чи інший спортивний інвентар на час, коли в календарному плані розподілу навчальних годин з фізичної культури буде заплановано модуль «Лижний спорт».
Щодо переможців проведених змагань: вікова група 2000–2003 р.н. (4000 м): І місце – Михайло Хаян, ІІ – Дмитро Болгарський, ІІІ – Денис Іванеску; вікова група 2004 рік і молодші: І місце – Денис Ліннік, ІІ – Антон Грищук, ІІІ – Данило Гончарук.
Висловлюю подяку суддям та всім учасникам змагань, що не побоялись морозної погоди та труднощів дистанції.
 Віталій Маркітан,  директор ОКЗ «ДЮСШ у м. Новодністровськ»


Немає коментарів: