11 лютого 2017 р.

Турнір з волейболу «Пам’яті друзів волейболістів» - згадати, щоб рухатись вперед

У суботу 11 лютого у приміщенні Новодністровської гімназії відбувся Відкритий турнір «Пам’яті друзів волейболістів». Захід присвячений пам’яті Новодністровських спортсменів, які, нажаль, вже покинули цей світ: Володимира Шарпінського, Миколи Рибака, Віктора Трунова та Олега Дзюбенко. Дата проведення була приурочена до Всесвітнього дня волейболістів, який відзначався 9 лютого.
Ідею по організації такого турніру подали друзі спортсменів, а вже безпосередньою організацією займався Міський центр «Спорт для всіх» (Відділу гуманітарної політики Новодністровської міської ради) за активної співпраці з Профспілковим комітетом Дністровської ГЕС-1.











.

Усього для участі зареєструвалося чотири команди: «ГЕС-1» (Філії «Дністровська ГЕС»), «ГЕС-2» (ПАТ «Дністровська ГАЕС»), «Дністер» (збірна Новодністровська) та збірна с.Василівки, загальна кількість волейболістів склала 34 спортсмени.
На змаганнях «Пам’яті друзів» були присутні багато гостей, серед яких заступник міського голови - Микола Андрійович Козак, головний інженер Філії «Дністровська ГЕС» – Володимир Михайлович Москалюк, голова Профкому Філії «Дністровська ГЕС» - Георгій Георгійович Карп. Окремо були запрошені ветерани спорту Новодністровська: Анатолій Степанович Сивун (Перший директор Новодністровської ДЮСШ), Євген Тимофійович Аніщенко, Дмитро Тимофійович Ворошан та Аркадій Іванович Вакарчук.
Відкрив змагання та звернувся з вітальним словом заступник міського голови Микола Андрійович Козак. Після хвилини мовчання, якою вшанували пам'ять друзів, слово взяв головний інженер Філії «Дністровська ГЕС» – Володимир Михайлович  Москалюк, який особисто добре знав спортсменів. Він розповів про Володимира Шарпінського, який при житті залучив до спорту, та зокрема волейболу, велику кількість людей, а також повідав цікаву інформацію про зародження спортивного руху у місті та на Дністровській ГЕС.
На змагання також були запрошенні рідні спортсменів, на чию пам'ять був організований турнір. Так, зі словами подяки та побажанням цінувати життя, звернувся до усіх присутніх Дмитро Васильович Дзюбенко (батько загиблого влітку Олега, чия трагічна смерть сколихнула та болюче вразила не тільки його близьких, а й усе місто).
По завершенні урочистого відкриття розпочалися самі змагання. Зустрічі між командами проводилися по коловій системі з трьох партій. Усього за турнір було зіграно 6 зустрічей, за результатами яких місця у турнірі розподілилися наступним чином:
1 місце – «ГЕС-1»
2 місце – «Василівка»
3 місце –«ГЕС-2»
4 місце – «Дністер»
Усі команди отримали грамоти, а переможці – кубок турніру. І хоч організатори повинні зберігати нейтралітет, проте, відверто кажучи, було дуже приємно віддавати головну нагороду саме у руки Дмитра Васильовича Дзюбенко, який грав у турнірі на честь сина за команду «ГЕС-1». Також подякою за активну участь у організації був нагороджений Володимир Михайлович Москалюк. Нагороджував учасників головний суддя змагань та співорганізатор – Василь Михайлович Шундрій, відповідальний за сектор спорту у Профкомі Дністровської ГЕС-1.

Показником того, що захід проведений вдало завжди є бажання учасників та організаторів наступного разу проводити його знову. Так, по завершенні змагань було висловлено багато ідей та задумів, які є бажання втілити наступного року, тож  сподіваємось, що турніру з волейболу «Пам’яті друзів волейболістів»-2018 таки бути. Подяка усім, хто долучився до заходу, та бережіть своїх близьких!





















Немає коментарів: