25 грудня 2016 р.

Турнір з футболу з нагоди дня Енергетика

25 грудня у Новодністровську у спортивному комплексі ОКЗ «ДЮСШ у м. Новодністровськ» відбувся Всеукраїнський турнір із футзалу «Кубок енергетика». Змагання мають довгу історію, адже були започатковані ще у середині 90-их. Тоді, за тісної співпраці органів місцевого самоврядування та енергетиків міста, з нагоди святкування професійного свята, був започаткований турнір із футзалу «Кубок енергетика». Змагання досить швидко стали популярними та набули статусу всеукраїнських, навіть київське «Динамо» свого часу брало у них участь. Та, на жаль, на початку 2000-их років їхня історія призупинилась. І ось лише цього року, за ініціативи міського голови Анатолія Болдашева, який, до речі, сам багато років присвятив футболу, та Олександра Богачука (ГО ФК «Велес») турнір відновився!
Організаторами турніру виступили Новодністровська міська рада, Міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» відділу гуманітарної політики та громадська спілка «Футбольний клуб „Велес“» (м. Сокиряни). Допомогли провести змагання, надавши матеріальну допомогу, головні спонсори змагань: філія «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» ПАТ «Укргідроенерго», філія «Дністровська ГЕС» ПАТ «Укргідроенерго» та Інтернет-провайдер – ТОВ «ХАТАНЕТ». Зазначимо, що саме завдяки організаторам та спонсорам нагородою переможцям турніру став чималий призовий фонд.

Розпочалися змагання промовою міського голови Анатолія Болдашева, який розповів про далекоглядні плани міської влади щодо розвитку спорту та футболу у Новодністровську. Зокрема він проанонсував, що вже підтвердили свою участь у «Кубку енергетика» на наступний рік 3 країни Євросоюзу (Словаччина, Польща, Чехія), а до того часу буде розгорнуто ремонт спортивного комплексу, його опалювальної системи. Окрім того, у 2017 році влада планує вкласти серйозні кошти у розвиток спортивної галузі міста.

 Присутні на відкритті директор Дністровської ГАЕС Василь Субота та головний інженер Дністровської ГЕС-1 Володимир Москалюк також взяли слово та побажали командам спортивних перемог. Допомагала у проведенні церемонії відкриття начальник відділу культури Альона Присакар.




Окрасою змагань стали два дівочих колективи, які продемонстрували глядачам цікаві танцювально-спортивні номери. Спочатку виступила багаточисельна група підтримки ЗОШ ІІ–ІІІ ступенів із композицією, яка включала елементи акробатики. За ними яскраво засяяли дівчата з секції фітнесу (фізкультурно-спортивного клубу «Новодністровськ») під керівництвом тренера Анастасії Івасюк. Перший їхній виступ був із фітболами, другий – на степах. Колективи були нагороджені подяками та тортиками, які вручив міський голова Анатолій Болдашев.

У змаганнях взяло участь 8 команд із 3 областей та національна збірна України сільських та міських голів. Із Чернівецької області – ФК «Енергія» (м. Новодністровськ), «Дрім Тім» (м. Чернівці), «Дністер» (с. Кормань), із Хмельницької – МФК «Дунаївці», ФК «Ортодокс» (м. Кам’янець-Подільський), Вінницької – «Колос» (смт. Муровані Курилівці), ФК «Бершадь» (Бершадський р-н).
Команди були розподілені на 2 групи по 4 команди. Суперниками нашого міста стали футзалісти із Бершаді, Кам’янця-Подільського та Мурованих Курилівців. Та, на жаль, для новодністровців участь у цьому турнірі стала не дуже вдалою – за результатами ігор між собою три команди підгрупи набрали рівну кількість очок, і вже далі у півфінал (через різницю забитих та пропущених) наша команда не пройшла, поступившись Бершаді та Мурованим-Курилівцям.
За результатами ігор у групах, першу півфінальну пару склали «Колос» та «Дрім-Тім», в якому чернівчани впевнено перемогли з рахунком 5:1. Драматичною видалася інша півфінальна пара між командами «Дністер» та ФК «Бершадь». За досить рівної гри, корманські футзалісти за три хвилини до закінчення матчу поступалися з рахунком 1:3, однак, зібравши усі сили, команда зуміла зрівняти рахунок у матчі, а в серії післяматчевих пенальті зрештою перемогла з рахунком 5:4.
У матчі за 3 місце у стомлених гравців «Колосу» не вистачило сил для протистояння «Бершаді», яка й перемогла з рахунком 1:5 та здобула бронзові нагороди турніру. Фінальний матч між «Дрім-Тім» та «Дністер» подарував глядачам видовищну гру обох команд, із результатом 6:2 – «Дрім Тім» виборола перемогу та здобувала «Кубок енергетика» сезону 2016!
Нагороджував футболістів особисто міський голова. Виключно для цього турніру були замовлені елітні кубки неймовірної краси та ексклюзивні медалі кожному переможцю. Приємним сюрпризом також став подарунок Дитячо-юнацькій спортивній школі у вигляді якісного футбольного м’яча, на якому розписалися усі учасники команди-переможниці. Ще одною неочікуваною нагородою призерам став подарунок від «Віза-центру» у вигляді знижки на відкриття шенгенської візи.
Організатори змагань вдячні усім, хто долучився до проведення грандіозного турніру. Окрема подяка – ОКЗ «ДЮСШ у м. Новодністровськ» в особі директора Віталія Маркітана за надане приміщення та активне сприяння у проведенні турніру. Також вдячніть – енергетикам міста, за підтримки яких у роздягальнях команд було організоване тимчасове опалення.
А вже 15 січня січня планується проведення щорічного футзального турніру «Пам’яті Романа Осовича», зібрані кошти від якого традиційно будуть передані сім’ї покійного футболіста. Охочі взяти участь можуть звертатися за телефоном: 067-881-93-47. Нових незабутніх спортивних вражень вам у новому 2017 році!








Немає коментарів: