24 грудня 2016 р.

У Новодністровську відбувся Чемпіонат з жиму лежачи та турнір з армспорту

Видовищний, масовий, захоплюючий і на високому рівні – так глядачі та учасники характеризують захід, присвячений Дню енергетика, що відбувся 24 грудня в актовій залі Новодністровської гімназії.
Долучилися до організації заходу і працівники Міського центру "Спорт для всіх". Ірина Шундрій та Анна Піжевська (працівники центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх») стали ведучими змагань.
Особливо приємно, що саме на цьому багатолюдному заході невтомні працівниці спортивного центру були відзначені Почесними грамотами Новодністровської міської ради за вагомий внесок у розвиток спортивної галузі міста. Вручив їх особисто заступник міського голови - Микола Козак


Організоване свято головою ГО «Федерація пауерліфтингу м. Новодністровськ» Вадимом Ковалем, Благодійною організацією «Smart Angel», ТОВ «Правова група «Smartsolutions», ТОВ «Підрозділ швидкого реагування «Тигр», Чернівецькою обласною Федерацією Армспорту та Новодністровською міською радою.

 Силу, витримку, наполегливість та завзяття спортсменів у поєднанні із сучасною музикою від знаменитих гуртів демонстрував Відкритий чемпіонат з жиму лежачи та турнір з армспорту , що супроводжувалися показовими виступами з різних видів спорту.
 Випробовували себе протягом турніру майже сто учасників – не лише мешканців нашого міста, а й представників різних районів Чернівеччини, із самого обласного центру, з Вінничини, Києва і навіть одного американця – мешканця штату Вірджинія, який зараз викладає новодністровським гімназистам англійську мову.
Змагання проводились у різних вікових та вагових категоріях, виступи оцінювала суддівська колегія у складі Андрія Чумака, Андрія Бабінчука, Дмитра Ловчого, Сергія Петращука та секретаря Івана Понайди. Кращі результати показали вихованці тренерів – новодністровців Вадима Коваля та Віталія Харабари і чернівчанина Олександра Незвищука. Серед юнаків віком до 14 років найбільшу вагу подужав наш Микола Саган. У середній віковій групі в різних вагових категоріях найсильнішими виявилися Денис Мандебура, Андрій Танасійчук, Станіслав Тиху та Руслан Бойчук, Сергій Петращук, а також вихованець Буковинського ліцею Дмитро Джанкіміров. Абсолютним переможцем у цій категорії визначено Ярослава Дуная, його результат – 200 кг.
Слід відзначити й Підрозділ швидкого реагування «Тигр», які не тільки брали участь в організації, а й показали непоганий спортивний результат. Так, зокрема відзначилися Павло Кебич, Віталій Гуска, Андрій Танасійчук. Серед дівчат призерами стали Наталя Рогатин та Аня Піжевська, а серед ветеранів спорту відзначились новодністровці Дмитро Тен та Валерій Зозульський. Турнір із армрспорту презентувала новодністровським глядачам Чернівецька обласна федерація з армспорту (президент Маріус Байка). Переможцями визначено Сергія Місюрка в категорії до 60 кг, Андрія Дручківа – до 70 кг, Дениса Ранчука – до 80 кг, Олександра Незвищука (Підрозділ швидкого реагування «Тигр») – до 90 кг і в категорії 90+ переміг Станіслав Тіху.
Силовою та видовищною окрасою змагань були майстерні показові виступи: із 24-кілограмовими гирями вправлялися спецпризначенець Підрозділу швидкого реагування «Тигр» Володимир Медведський (м. Чернівці) та п’ятиразовий чемпіон світу, рекордсмен світу та України, уродженець с. Романківці, сьогодні – киянин Микола Ткачук.
Приємно, що захід був багатогранним і масштабним, він проілюстрував мало не весь спектр спортивного різноманіття, яке культивується нині у місті енергетиків.

Свої вміння та здобуті навики на суд глядачів представили юні новодністровці, вихованці секції східних єдиноборств (тренер Дмитро Тен, ГО ФСК «Новодністровськ»): Назар Мельник, Владислав Мельник, Максим Томашевський, Ілля Юрчак, Максим Попадюк, Руслан Жалюк, Лев Левшуков, Святослав Захарчук, Максим Марецький. 

Грація, краса та пластика – це те, чим втішали глядачів вихованки відділення художньої гімнастики ОКЗ «ДЮСШ у м. Новодністровськ» (тренер Наталія Лінник).

Музичні паузи яскраво доповнювали Чемпіонат – учасників та уболівальників розважали наші обдаровані «зірочки»: колектив «Інтермецо» у складі Дарини Лотоцької, Дарини Білоконь, Дар’ї Димитрюк, Ксенії Малджан та окремо – Ірина Понєтайкіна.

А після спортивної програми відбувся неймовірний концерт за участі столичних гуртів «Точка опори», «TaRuta» і «The Doox».

Провести в Новодністровську такий масштабний захід було давньою мрією наших аматорів спорту та профспілкових лідерів.
Тренер із силових видів спорту Вадим Коваль та в минулому голова профспілки Дністровської ГЕС Валерій Палка виношували і обговорювали цю ідею ще з нині покійним Олександром Лазарєвим, який культивував у нашому місті пауерліфтинг. Але завжди не вистачало ресурсу, щоб втілити її у життя. Підтримка знайшлася лише тепер в особі колишнього новодністровця, наразі – мешканця столиці Олександра Крутія, співзасновника Благодійного фонду «Smart Angel», партнера Правової групи «Smart Solutions», який вболіває за розвиток спортивного і культурного потенціалу рідного міста.
Саме Олександр був одним із головних організаторів цьогорічного масштабного туристичного етно-фестивалю «Дністер-ФЕСТ», який, сподіваємося, продовжить життя і наступного літа.

Загалом Чемпіонат відбувся на високому рівні та став феєричним завершенням 2016 року, залишивши по собі позитивні спогади. І хоча майже завжди можна знайти джерело для критики, особливо в нових починаннях, приємно, що ініціатива в місті існує і вона знаходить потужну підтримку. Головне, аби набутий досвід допомагав у майбутньому і –всі недоліки та особливості враховувалися організаторами наступного разу. Тож є надія, що у мешканців громади буде здорове, корисне, змістовне і цікаве дозвілля, а Новодністровськ невдовзі процвітатиме як спортивний, культурний та туристичний центр.

Немає коментарів: