26 листопада 2016 р.

Відкритий турнір з футазлу з нагоди Дня Збройних сил України

У суботу 26 листопада у приміщенні Спорткомплексу «ОКЗ ДЮСШ у м.Новодністровськ» відбувся Відкритий турнір з футазлу з нагоди Дня Збройних сил України. Для участі у змаганнях з’їхалися 9 команд: ФК «Дрім Тім» та «Роша» з Чернівців, «Колос» з Мурованих Курилівців, «Спарта» з Вашківців, «Авангард» з Сокирян, «Дністер» з Кормані та команди футбольних клубів Ожевого, Василівки та Романківців – загалом 74 спортсмени. Як не дивно, але у цьому переліку немає Новодністровської команди, адже у останній момент з невідомих причин наші спортсмени знялася з турніру. Попри те, досить велика кількість знаних новодністровських футболістів грала за команди інших населених пунктів.
Читати більше:

Можна сказати, що цей турнір розпочинає футзальний сезон, адже з настанням холодів відкриті майданчики стають майже непридатні для ігор. Що вже казати про села, де нажаль спортивна інфраструктура розвинута не настільки, щоб цілий рік ганяти м’яча.
Подяка керівництву Новодністровської ДЮСШ (та особисто Віталію Маркитану), котра у холодну пору року (та й не тільки) гостинно відкриває свої обійми для різноманітних турнірів.
 
Задля проведення турніру об’єднали свої зусилля досить велика кількість організаторів. Зокрема, окрім головних – Новодністровського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Відділу гуманітарної політики (Людмила Пастушок)  Новодністровської міської ради та молодіжно-спортивного клубу «Авангард» (Олександр Богачук) також посприяли проведенню громадські організації ФК «Велес» та НСПО «Отаман». Медичну підтримку здійснював Микола Кримняк. Приємною доповненням від організаторів стало те, що протягом усього перебігу змагань присутні мали змогу безкоштовно випити чаю чи кави та підкріпитися печивом.

На урочистому відкритті змагань був присутній міський голова – Анатолій Болдашев, який сам є відомим поціновувачем спортивних ігор. У привітальному слові до спортсменів він зазначив, що одним з головних пріоритетів вважає розвиток спорту та зокрема його вагомої складової – футболу, і саме над цім потрібно активно працювати.






Так співало, що футзальний турнір проходив у всеукраїнський День жалоби пам’яті жертв голодомору 1932-33-х років. З цього приводу на урочистому відкритті державний прапор був приспущений. Також о 16:00 годині змагання були призупинені для проведення загальнонаціональної хвилини мовчання. Усі присутні доєдналися до акції «Запалили свічку пам’яті» на знак скорботи за безневинними жертвами. Запалена лампадка горіла у залі до самого завершення змагань.




Прогнозовано, завдяки великій кількості учасників, змагання затягнулися на цілий день – з 10-ї ранку аж до 8-ї вечору. Команди були розподілені на дві підгрупи, у який змагалися між собою за вихід до фіналу. А вже 1 та 2 місце з кожної підгрупи боролися за перемогу у турнірі.

Взагалі, увесь турнір видався дуже щедрим на забиті м’ячі. Цікава статистика: за турнір було проведено 20 ігор (по 10 хвилин тайм), у яких загалом було забито аж 125 голів! Тобто всередньому по одному голу кожні 3 хвилини!


Особливо напруженим видався фінал, з 4-х ігор якого доля 3 –х вирішувалася по пенальті.
У боротьбі за 3 місце між собою зійшлися команди ФК «Авангард» з Сокирян та ФК «Колос» з Мурованих Курилівців. Саме з різницею у одне пенальті мурованокурилівці перемогли сусідів. А от жадане 1 місце зрештою у додатковій серії пенальті здобули команда «Дрім Тім» з Чернівців, залишивши позаду переможницю району – команду села Кормань. Саме у руках воротаря чернівчан опинилася доля турніру, адже він спромігся відбити черговий удар у ворота, чим і здобув перемогу команді. Саме за це Ігор Стефанишин був нагороджений званням «кращий гравець турніру». До слова, перемога Дрім-тімівців була не випадковою, адже за турнір вони спромоглися забити аж 35 голів (24 у основний час та 11 по пенальті), пропустивши у свої лише 15 (6 + 9 по пенальті)!

Вітаємо усіх учасників змагань з цікавим спортивним днем, та висловлюємо подяку усім організаторам за яскраве спортивне свято. Наступний турнір відбудеться вже 17 грудня, де до Новодністровська завітають славетні ветерани «Буковини» у рамках ветеранських змагань з футзалу «Кубок Дністра». А вже 18 грудня відбудеться футбольний турнір між наймолодшими футболістами. Не пропустіть ці цікаві спортивні події!
                                                                              Фото та стаття Ірина Шундрій
  



1 коментар:

Анонім сказав...

Там скоро можно лижні гонки проводити ... футболісти аж посиніли ...який глядач буде сидіти в холодильнику цілий день ...