20 лютого 2019 р.

Новдністровські школярі перемагають!!!

У фінальній частині Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих заходів «Спортивна зима 2019», яка традиційно стартувала 19 лютого у комплексі «Сонячна долина» (с. Бояни, Новоселицький район), було представлено 14 територіальних одиниць.
Пропозицією від Всеукраїнського центру ФЗН «Спорт для всіх» щодо «поєднання приємного і корисного» (зокрема, навчання азам гірськолижного спорту, боулінг і просто активний відпочинок) скористались наступні території: Донецька (2 команди, Дружківка), Житомирська, Запорізька,  Івано-Франківська, Кіровоградська, м. Київ (Деснянський район), Львівська,  Одеська,  Полтавська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Чернівецька (дві команди з Новодністровська). До кожної команди, нагадуємо, входять по 2 хлопчика і дівчаток віком від 9 ло 15 років.
Спочатку юним учасникам дають уроки гірськолижного спорту, це вони поєднують із змаганнями з боулінгу, а потім вступають у боротьбу у найбільш «зимових» дисциплінах – гірськолижному спуску та сноутюбінгу. Зі снігом на цьогорічній «Спортивній зимі» туговато, із зрозумілих причин, але його «настріляли», так що все одно все йде за планом;)



Першого дня заходу відбулась і церемонія відкриття фінальної частини. Уперше – не біля самої гірськолижної траси, як раніше, а в спортзалі. У т.ч.  через погодні особливості.
Вів відкриття посадовець Всеукраїнського центру «Спорт для всіх» Петро Вікторович Городецький. Також традиційно вже під час відкриття «розіграли» декілька солодких подарунків (торти). Раніше володарів визначали за найкращими представленнями. Цього разу столичні організатори через брак часу вирішили замінити цей конкурс на коротший – веселий забіг юних представників команд до флагштоку, де треба було якнайшвидше знайти і розгорнути прапор рідної області (або міста Києва). Трійку лідерів визначив Петро Городецький. Але оскільки часу на вивчення «фотофінішу» не було, вирішили і підготовлений для оргкомітету солодкий презент також віддати одній з команд-лідерів:)
«Головні змагання» відбулися у середу, 20 лютого, а фінальна частина – 21 лютого, коли команди роз’їдуться по домам. 
 Уперше серед призерів Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих заходів «Спортивна зима» «засвітився» Новодністровськ.
«Енергетичне» місто обласного підпорядкування було представлено на «Спортивній зимі 2019» двома складами (до кожної команди, нагадуємо, входять по 2 хлопчика і дівчаток віком від 9 ло 15 років). Виступ однієї команди йшов у залік Чернівецької області, і цей квартет виявився «срібним». Друге місце для Буковини за підсумками змагань з гірськолижного спорту, боулінгу та сноутюбінгу Денис Лінник, Антон Грищук, Олександра Бандалак та Єлізавета Студена. Представники команди – Ірина Шундрій та Ганна Піжевська. Ганна відома і успіхами у пауерліфтингу. А удвох цей тандем є гордістю буковинського «Спорту для всіх»: Ірина та Ганна своїми «горящими очима», позитивною енергетикою, ентузіазмом, працелюбністю і фанатизмом зуміли залучити до фізкультурно-оздоровчих занять дуже велику частину новодністровців. Про те, як їм це вдалося і хто допомагає, підтримує місцевий центр «Спорт для всіх», – окрема тема для розмови з цими енергійними та ініціативними дівчатами.
Третє місце і бронзові нагороди цього разу вибороли гості з Одеської області, а перемогу та «золото» у команди Полтавської області.
Переможці та призери були відзначені медалями та цінними подарунками.
Спортивно-туристичному клубу «Буковина-Х-тур», чиї інструктори навчали діток азам гірськолижного спорту, дісталась Подяку від Міністерства молоді та спорту України, за підписом міністра Ігоря Жданова. Організатори висловлюють вдячність також комплексу «Сонячна долина» і особисто власнику – Івану Васильовичу Семенюку, який є депутатом обласної ради та заступником голови обласного відділення НОК України.
Нагороди вручав керівник Всеукраїнського центру «Спорт для всіх» Тарас Віталійович Заруда, якому асистували і інші представники Центру.
Увінчалась офіційне закриття заходу колективним співом Гімну України. А після вечері дітям організували «Спортивну дискотеку».

Георгій Мазурашу
Більше інформації та фото від Георгія Мазурашу за посиланням: http://sportbuk.com/…/sportyvna-zyma-2019-u-pryzoviy-triyt…/






















































Немає коментарів: