8 вересня 2018 р.

Змагалися на влучність та визначали найсильніших – відбувся ІІ етап міської спартакіади серед підприємств та організацій


У суботу, 8 вересня, відбувся ІІ етап Новодністровської міської спартакіади серед працівників установ, організацій та підприємств. Присутні змагалися у п’яти видах спорту: стрільбі з пневматичної гвинтівки, дартсі, перетягуванні линви, гирьовому спорті та армреслінгу.
Особливо приємно, що змагання відбулися у день, коли усі спортсмени і працівники спортивної галузі відзначають своє професійне свято – День фізичної культури і спорту України – торжество сили, краси, здоров’я та гармонії.

Розпочався змагальний день із урочистого відкриття та вручення грамот активістам спортивної галузі. Зі спортивними привітаннями до всіх учасників свята звернулась начальник відділу молоті та спорту Новодністровської міської ради Тетяна Зубець. Також вона нагородила почесними грамотами Новодністровської міської ради за високий професіоналізм та бездоганну сумлінну працю тренерів ДЮСШ – Володимира Мигаленюка і Світлану Козловську. Подяками відділу молоді та спорту за особисті досягнення та розвиток фізичної культури і спорту були нагороджені спортсмени: Лев Левшуков, представники родини Захарчуків – Святослав та його тато Олександр, Віталій Харабара. Подяками – за сумлінну та багаторічну працю – колектив обслуговуючого персоналу Комунальної установи «Новодністровська ДЮСШ».

Перед початком спортивних етапів головний суддя спартакіади Віталій Маркітан оголосив умови проведення спортивних дисциплін.
Позмагатися з іншими та випробувати свої сили у цей день зголосилося п’ять команд – Новодністровської міської ради, філії «Дністровська ГЕС», ПрАТ «Нижньодністровська ГЕС», філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» та «Ветеранів».




Першими відбулись перегони з поштовху гирі, у яких змагалися по три спортсмени від кожної установи у різних вагових категоріях (до 80 кг, до 90 та від 90). За 5 відведених хвилин вони мали якнайбільше разів зробити поштовх гирі вагою 24 кг однією рукою поперемінно. Призові місця між собою розподілили команди:
І місце – філія «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС»,
ІІ місце – філія «Дністровська ГЕС»,
ІІІ місце – Новодністровська міська рада.
Індивідуальні рекорди: В. Леньков (ГАЕС) – 110 разів, О. Бербека (ГЕС-1) – 74 рази та Р. Шундрій (НМР) – 70 разів.
У змаганнях із дартсу звання найвлучніших виборювали по два чоловіки та одній жінці від команди. На кожного учасника давалося п’ять пострілів, тож максимальна можлива кількість очок – 150. У підсумку перші три команди опинилися на призових сходинках із мінімальним відривом у один бал, тож загальний результат наступний:
І місце – філія «Дністровська ГЕС» (74 очки),
ІІ місце – Новодністровська міська рада (73 очки),
ІІІ місце – ПрАТ «Нижньодністровська ГЕС» (72 очки).
Індивідуальний результат: Р. Шундрій (НМР) – 36, В. Білецький (ГАЕС) – 31, І. Госик (ГЕС-1) – 31 та В. Роман (ГЕС-1) – 30.
У найвидовищніших змаганнях з перетягування линви свою беззаперечну перевагу продемонструвала команда Дністровської ГАЕС. Результат з перетягування:
І місце – філія «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС»,
ІІ місце – філія «Дністровська ГЕС»,
ІІІ місце – ПрАТ «Нижньодністровська ГЕС».
У армреслінгу силою м’язів виборювали перемогу для своїх команд по три чоловіки різних вагових категорій, тож командний результат такий:
І місце – філія «Дністровська ГЕС»,
ІІ місце – філія «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС»,
ІІІ місце – Новодністровська міська рада.
Заключним та найазартнішим етапом цього дня спартакіади стали змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки. З відстані 10-ти метрів 5-ти представникам від кожної команди була надана можливість вистрілити по 9 разів.
Звання найвлучніших вибороли команди:
І місце – Новодністровська міська рада,
ІІ місце – ПрАТ «Нижньодністровська ГЕС»,
ІІІ місце – філія «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС».
Індивідуальні результати з 90 можливих:
чоловіки –
1 місце – І. Нажига (НМР) – 71,
2 місце – В. Шавелькін (ГАЕС) – 70,
3 місце – І. Госик (ГЕС-1) 68;
жінки
1 місце Н. Зобкова (ГЕС-1) 72,
2 місце – Я. Фурман (ГЕС-2) – 68,
3 місце – І. Шундрій (НМР) 62.
На завершення змагань організатори нагородили усіх переможців. Також саме у цей день були вручені індивідуальні грамоти переможцям з легкої атлетики, а також командні з шахів, які відбулись 24 серпня.
До закінчення спартакіади залишається ще три місяці, та визначилися переможці вже з половини видів спорту. За планом наступними етапами стануть змагання:
-                     22 вересня – шашки та настільний теніс,
-                     13 жовтня – петанк,
-                     20 жовтня – баскетбол.
Протягом листопада відбудуться змагання з волейболу.
Ще раз вітаємо усіх ыз Днем фізичної культури та спорту. Це свято своїм може вважати кожен, адже воно покликане сприяти відродженню масового фізкультурного руху, ствердженню здорового способу життя, згуртуванню усіх, кого зігріває спортивний азарт. Це свято здорових, гарних, цілеспрямованих людей!

Немає коментарів: