15 вересня 2018 р.

«Активно та з користю» - новодністровці приєдналися до всесвітньої акції та здійснили велопробіг


Вересень подарував нам ще трохи літнього тепла та погожі осінні днини, даючи можливість до настання холодів ще трохи насолодитися красою природи. І саме у такий чудовий суботній день, 15 вересня, близько двох десятків відчайдухів зібралися, аби на велосипедах здійснити подорож до неймовірно мальовничого місця на узбережжі Дністра - Гострої скали.
Велопробіг до перлини та гордості нашого краю був приурочений Дню фізичної культури та спорту України. Організатори - молодіжна християнська організація «Молодий тільки раз» («Альфа МТР»), що останнім часом  активно набирає обертів у Новодністровську. Ініціював захід член «МТР» - Олександр Бриткін, якого підтримали інші спортивні організації міста: НМЦ ФЗН «Спорт для всіх» та ГО «ФСК Новодністровськ».



Ідея велопробігу полягала у тому, аби активно та з користю провести вихідний день, демонструючи що корисний відпочинок може бути ще й дуже цікавим. У чудовій компанії, на 18-ти велосипедах, діти та дорослі подолали чималу дистанцію у майже десять кілометрів (у одну сторону), що зайняло близько години. І хоч відстань чимала, але вона була під силу навіть дітям, адже найменшому учаснику – Марку Дзюбі – виповнилося усього лише шість років.
На мальовничому пагорбі, серед віковічних сосен, організатори зробили пікнік, що стало приємним бонусом для усіх учасників велоподорожі, особливо найменших.
Та головне, що любителі активного відпочинку приєдналися до всесвітньої акції «World Cleanup Day» - Всесвітнього дня чистоти. Саме 15 вересня, не байдужі до екології люди, озброївшись сміттєвими пакетами,  вийшли по всій планеті, аби зробити чистішим своє навколишнє середовище. Також цей день співпав з Міжнародним днем чистих берегів. Ініціювала еко-активність журналіст Ольга Кучурка.
За досить короткий час активісти зібрали більше 15-ти 35-літрових пакетів зі сміттям, більшість з якого складали пляшки. Звісно, що це лише краплина, і до повного очищення узбережжя наших водойм ще ой як далеко, та віримо і сподіваємося, що крокуючи до Європи, українці все ж почнуть опановувати культуру чистоти та набувати звичок бережливого ставлення до природи.
Усі учасники подорожі залишилися надзвичайно задоволеними, та планують зробити велозаїзди традиційними. Організатори запрошують приєднуватися до них, та нагадують, що спорт - чудова альтернатива шкідливим звичкам.

Немає коментарів: