10 вересня 2016 р.

Міська рада відзначила спортсменів Новодністровська

У п’ятницю, 9 вересня, міська рада наповнилася трохи незвичною компанією – спортивний авангард міста зібрали для урочистого відзначення Дня фізичної культури та спорту. Дещо незвично було бачити людей, які зазвичай «не вилазять» зі спортивних костюмів, в ошатному та святковому вбранні. Особливо разючою була зміна для представниць цієї професії жіночої статі.
Мета зібрання – відзначення на рівні міста найактивніших представників спортивної галузі: тренерів, вчителів, спортсменів.



Ще до початку основної частини стало зрозуміло, що спортсменам є про що поговорити, адже накопичилося багато спільних проблем: інвентар, зали, відсутність координації в роботі. Взагалі, як розповіли старожили цієї професії, за їх тривалий трудовий стаж, який налічує понад 35 років, це чи не вперше у кабінеті міського голови була зібрана така компанія. Проте саме це є позитивним сигналом того, що влада рішуче налаштована на активний розвиток спорту у місті. Тож спортсмени висловили сподівання, що це зібрання лише перша ластівка, адже надалі просто життєво необхідно консолідуватися для спільного вирішення найактуальніших наболілих питань у галузі спорту. 

Урочиста частина розпочалася з виступу заступника міського голови з гуманітарних питань Миколи Козака. Він привітав присутніх із їхнім професійним святом та висловив думку, що спортсмени – це гордість та надія Новодністровська. Згодом із привітальним словом звернувся заступник міського голови Анатолій Білоткач, який наголосив, що одне з найголовніших призначень спорту – відволікати молодь від шкідливих звичок, а отже давати їм перспективи у майбутньому.

Після промов перейшли до нагородження. За роки, коли День фізичної культури та спорту урочисто не відзначався, «назбиралося» багато кандидатур, тож кожна спортивна організація представила до нагородження людей, які, на їхню думку, достойні відзнаки міської ради.

За багаторічну сумлінну працю та високу професійну майстерність були нагороджені: вчитель фізичної культури Новодністровської гімназії Ю. В. Пержун; працівники обласного комунального закладу «ДЮСШ у м. Новодністровськ»: директор установи В. П. Маркітан, тренер-викладач із футболу В. В. Мигаленюк, тренер-викладач із художньої гімнастики С. Т. Козловська, тренер-викладач з веслування на байдарках і каное С. К. Осипенко.
За активну громадську позицію, особистий внесок у розвиток фізичної культури міста були відзначені: тренер із боксу Р. І. Сольський, тренер із пауерліфтингу та боксу В. І. Коваль, тренер з фітнесу А. М. Івасюк, тренер з аеробіки Н. Ю. Лінник, тренер зі східних єдиноборств Д. А. Тен. 


За високі спортивні досягнення та з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту грамотами були відзначені майстри спорту з пауерліфтингу: Я. В. Дунай, С. В. Петращук, В. С. Лєньков, О. В. Матвійчук, О. В. Василашко, В. В. Зозульський (серед ветеранів); а також призери чемпіони Кубка Світу з пауерліфтингу серед дітей Д. Сущик та П. Блисько. 
Із промовою та словами привітання звернулася до присутніх заступник начальника відділу гуманітарних питань Мар’яна Хміль. За високу професійну майстерність та відданість своїй справі грамотами відділу вона відзначила вчителів фізичної культури: Л. П. Продана, Л. В. Ляшук, І. М. Біжана, О. В. Біжан, І. В. Дригана. 

На завершення офіційної частини спортсмени та представники влади ще досить довго дискутували щодо перспектив розвитку спортивної галузі у місті, зрештою з метою вироблення плану спільних дій домовилися ближчим часом зустрітися тим же складом.

Немає коментарів: