24 серпня 2016 р.

"Богатирьскі ігри 2016" у Новодністровську




Фінальним спортивним акордом у цьогорічному спортивному святкуванні Дня Незалежності є наймасштабніший та найвидовищніший захід – «Богатирські ігри». До речі, часу та сил у його підготовці в організаторів пішло навіть більше, ніж на усі попередні спортивні заходи разом узяті, адже це велика спортивна подія не тільки міського масштабу, а й районного.
«Богатирські ігри» у Новодністровську проводились уже втретє, проте кожного разу приурочувалися до різних подій: у 2011 році захід відбувся з нагоди Дня фізичної культури та спорту, у 2015-ому – до Дня Міста, цьогорічний – до Незалежності. І хоча змагання є вже майже традиційними для міста, але через те, що його організацією кожен раз займаються інші люди, набутий досвід, на жаль, втрачається.


Окрім пошуку специфічного інвентарю, складності також виникали у матеріальному забезпеченні змагання. Був організовани збір спонсорьких коштів, тож вкотре підприємці міста довели, що їхня щедрість дуже значима. Зокрема роботою по пошуку спонсорів займалися особисто заступник міського голови - Микола Козак та начальник Відділу гуманітарної політики - Людмила Пастушок.

Зрештою все складалося чудово – сценарій продумали, інвентар знайшли, спонсорські кошти залучили, але з учасниками не складалося до останнього моменту… Попри те, що з новодністровськими спортсменами неодноразово велася робота, взяти участь у змаганнях, організованих для них же, охочих не знайшлося.
Нібито силачів у Новодністровську багато, і в газеті про них пишуть,  і вони навіть призи всеукраїнські та європейські виграють. Проте, коли настав час, цю свою силу продемонструвати, м’язова міць Новодністровська відсиджувалася на трибунах, одних тільки майстрів спорту скільки там було! Прикро, що  наші титуловані спортсмени не вважали для себе гідними ці змагання. Погодилися взяти участь у змаганнях здебільшого  юнаки 17–18 років, з вагою до 70 кг.
Із 10-ти учасників 6-ро були з Білоусівки, 3-є з Сокирян Зрештою, честь Новодністровська захищала лише одна людина. Турнір відбувся у двох вагових категоріях: важкій та легкій. У першій перемогу здобув Майстер спорту України з жиму лежачі Дмитро Ловчий з Сокирян, друге місце посів депутат Новодністровської міської ради, Майстер спорту України зі спортивного туризму – Роман Шундрій. У легкій ваговій категорії результат такий: І місце – Роман Шаманський (Білоусівка), ІІ – Олег Ротар (Білоусівка), ІІІ – Олександр Колмаков (Сокиряни) Майстер спорту України з гирьового спорту та пауерліфтінгу.
Усі призери були нагороджені призами від спонсорів, медалями та грамотами Новодністровської міської ради, два головних переможці отримали кубки.
Неймовірно захоплюючим став показовий виступ з воркауту Білоусівської команди «Стріт сістем», які продемонстрували видовищні трюки та неабияку фізичну підготовку. Окремо виступили представники цієї ж команди Олексій Замчинський та Олег Ротар з видовищним номером – жонглювання гирями.
Іще однією окрасою цьогорічних «Богатирських ігор» стали дівчата з фізкультурно-спортивного клубу «Новодністровськ» (секція фітнес-аеробіки) під керівництвом Майстра спорту України Анастасії Івасюк, які продемонстрували яскраве шоу зі спортивними м’ячами – фітболами.
Для глядачів був представлений конкурс із поїдання вареників у двох підкатегоріях: дорослі та діти. Охочих знайшлося чимало, воно і не дивно, адже, як повідомляють учасники, – знаряддя конкурсу були смачнючі. Спонсором гастрономічного конкурсу стало кафе «Офелія» (Галина Олійник), працівники якого власноручно наліпили та зварили вареники. Два переможці отримали спортивний приз – бадмінтон.
Окрему подяку хочеться висловити людям, без яких було б неможливо здійснити це спортивне свято – спонсорам, що відгукнулися на прохання організаторів. Генеральним спонсором змагань стали «Нова Пошта» та ТМ «Хатанет», також подяка ТОВ «Мехтрансбуд» та підприємцю Миколі Паншину. Є також низка підприємців, які не бажали, щоб їхнє ім’я стало відоме громадськості, але попри те велика вдячність цим небайдужим людям!

















За результатами усіх проведених заходів, долучилися до спорту протягом днів святкування близько 200 осіб, що є вельми вражаючою цифрою. Попереду – ще більше цікавих турнірів та змагань, адже наразі вже офіційно створена Новодністровська об’єднана громада, а отже – спортивну інфраструктуру цих населених пунктів чекають великі зміни.

Немає коментарів: