30 травня 2016 р.

Спортивно-масовий захід з нагоди Всеукраїнських Олімпійського та Вело днів

Спортивна феєрія у Новодністровську:
легкоатлетичний забіг, велозаїзд, жим штанги, армреслінг, східні єдиноборства, аеробіка, веслування, шахи, настільний теніс та інше...

 Велика стаття та багато фотографій


Неділя, 29 травня 2016 року, ознаменувалася для Новодністровська неймовірним вибухом спортивних подій! У нашому місті відбувся наймасштабніший спортивний захід принаймні за останні декілька років. Причому збіглися у цей день одразу дві визначні спортивні події – Всеукраїнські Олімпійський та Вело дні.
Олімпійський день
Щороку в усіх куточках нашої країни відбувається найголовніше свято спорту та здоров’я - проходять Олімпійські дні, які приурочені даті створенню Національного олімпійського комітету. З нагоди цього свята по всіх містах країни проходять масові спортивні заходи.
Велодень по всій країні
Всеукраїнський Велодень проводиться у Новодністровську вперше, хоча цей захід вже продовж 10 років проводиться по всій Україні. Зазвичай у останні вихідні травня центральні вулиці великих Українських міст наповнюються велосипедистами. Щорічний велопарад збирає прихильників двоколісного транспорту з метою пропаганди здорового та активного способу життя, екологічної альтернативи міському авто та приверненню уваги громадськості до велоруху. 
Букет організаторів
Задум організаторів був у тому, щоб продемонструвати наявність та різномаїття спортивної сфери міста, гучно заявивши, що «Спорт у Новодністровську є!». Майже усі спортивні організації міста приєдналися до організаціїї заходу, обєднавши для цього свої зусилля. Серед них: Новодністровська міська рада у особі відділів Освіти та Культури, Міський центр «Спорт для всіх», Дитяча Спортивна школа, спортивні Громадьскі організації «Отаман» та «ФСК Новодністровськ», Будинок дитячой творчості. Саме обєднання зусиль усіх організаторів допомогло організувати такий цікавий захід.

Урочисте відкриття та перші переможці
Програма заходу розпочалася з урочистого відкриття. З вітальним словом до гостей звернувся заступник міського голови з гуманітарних питань – Микола Козак. Право підняти державний прапор було надане майстру спорту з веслування, та багаторазовому призеру чемпіонатів України Бойчуку Ссергію, олімпійський прапор піднімав переможець обласних змагань з боксу Хімич Андрій. Згодом відбулося і перше у цей день нагородження. Напередодні ранком відбувся дитячий футбольний турнір, де між собою зіграли команди Новодністровська, Білоусівки та Сокирян. Радісна честь нагородити переможців випала директору Спортшколи – Віталію Маркітану. (Детальніше про турнір читайте у окремій статті на сайті «Спорт для всіх»). Умови та організаційні моменти змагань, правила техніки безпеки окреслив головний суддя змагань з багаторічним суддівським досвідом – Сергій Осіпенко.

     Феєричні колективи зробили шоу
Додали урочистості та святковості,  потішивши своїм талантом глядачів, чарівні дівчата з танцювального гуртка Будинку дитячої творчості під керівництвом Олени Скутельник. Згодом вперше у Новодністровську показали свої уміння наші юні «каратісти», тобто вихованці секції східних єдиноборств. Гурток існує при «ФСК Новодністровськ», тренером якого є Дмитро Тен та Олександр Піжевський. Після хлопців своїми рухами запалювали публіку дівчата з секції аеробіки під керівництвом Наталії Лінник.


Масовий забіг
На цьому урочисте відкриття завершилось та розпочалася спортивна програма. Першим по плану був масовий легкоатлетичний забіг на дистанцію 2 кілометри. Вже коли учасники вийшли на старт стало зрозуміло, що дистанція є досить важкою, адже участь взяли переважно діти. До того ж сонце припікало не на жарт. Приємно, що усвідомивши мужність спортсменів, публіка усіх фінішувавших учасників підбадьорювала та зустрічала гучними оплесками. Загалом у забігу взяло участь 30 учасників.
            Велозаїзд
Після  забігу прийшла черга велосипедистів. Їх дистанція була трошки довшою, та проходила по периметру міста, маючи рівно 3 кілометри. Колона налічувала більше 40-ка велосипедистів. Особливо хочеться відзначити двох ще зовсім юних велосипедисток, які мужньо подолали усю дистанцію, та зрештою завершили своїм фінішем велоколонну.

Супровід та інцидент
Очолювали та замикали колону поліцейські машини, а також карета швидкої допомоги. За їх злагоджену роботу велика дяка та окреме спасибі. Не обійшлося і без інцидентів, під час фінішування учасників з бокового виїзду зненацька винирнув бус, водій якого не міг розібратися де опинився. Зрозумівши що заважає, він спробував розвернутися, та зрештою так і залишився стояти поки не добігли учасники.
Жим штанги лежачи
Також у цей день відбулися міні змагання з жиму штанги лежачи, які провів  клуб «Отаман» у особі його голови – Олександра Унгуряна. До слова, саме він забезпечив організаторів та учасників змагань питною водою, закупивши блоки води та стаканчики коштом цієї громадської організації.
Спортивне розмаїття
Окрім забігу та заїзду, відвідувачам заходу була надана можливість спробувати себе у різних видах спорту, представники яких були представлені на різних майданчиках. Ажіотаж та захоплення викликали у публіки човни веслувальників та тренажер на якому був здійснений показовий виступ. Паралельно на різних площадках грали та проводили майстер класи тенісисти та шахісти. Окремо була можливість спробувати свої сили у спарингах по армреслінгу, участьу яких взяли більше 35 учасників. 

                   
Цікавий фінал та нагородження


Допоки відбувалося підбивання результатів злагоджений показовий виступ продемонстрували дівчата з секції аеробіки під керівництвом Анастасії Івасюк. Згодом для дітей була проведена вікторина на знання олімпійської тематики, переможці якої отримували призи від центру «Спорт для всіх». Після цього нарешті розпочалася церемонія нагородження. Переможці отримували грамоти та медалі від Новодністровської міської ради, яку під час нагородження представляла Олена Присакар. Нагороджувалися по три переможці окремо у категоріях жінки, чоловіки та діти у забігу та заїзді, ще окремі вагові групи у жимі штанги. Зрештою, щоб перелічити усіх, хто в цей день отримав нагороди потрібно робити окрему статтю, ми обмежимося фотографіями. (Пізніше на сайті «Спорт для всіх» будуть викладені протоколи). 
Підбиваючи підсумки
Дійсно, таку спортивну подію можна назвати подією року. По різноманіттю представлених видів спорту, кількості учасників та глядачів вона б’є усі рекорди. Але найголовніше – це результат. І показником є навіть не тільки задоволені батьки, переповнені емоціями діти, стомлені та потішені результатами організатори. Важливо, що після цього заходу з’явилося значно більше бажаючих займатися спортом,  до юного покоління донесений певний месадж – спорт це круто, модно та цікаво. А отже сподіваємось, що шалених до спорту людей навкруги стане все більше і більше.
Дяки-подяки
Цей захід став можливим та був проведений на такому високому рівні саме завдяки злагодженій роботі багатьох-багатьох людей, за що їм велика подяка. І хоч стаття вже рекордно велика, адже у ній згадано безліч осіб, але як завжди, всіх не згадаєш. Тож щира вдячність долучившимся небайдужим людям! Це було дійсно класно!
Більше фото на сторінці у контакті: https://vk.com/album-11396272_232124162


  
       






Немає коментарів: